Jak moderní vjezdové brány mohou změnit život v bytových domech

Přemýšlíte, jakým způsobem zajistit větší bezpečí při bydlení v bytových domech? Řešením mohou být moderní vjezdové brány, se kterými se pojí řada výhod. Pojďme si je podrobněji představit.

Jak moderní vjezdové brány mohou změnit život v bytových domech

Jaké druhy vjezdových bran existují

Moderní bydlení si žádá moderní technologie a také prvotřídní materiály. V oblasti vjezdových bran se proto v posledních letech těší popularitě zejména konstrukce vyrobené z hliníku. S tímto materiálem se totiž pojí vysoká odolnost, bezúdržbovost a také skvělý design, díky kterému si produkty získají srdce i těch nejnáročnějších klientů.

Moderní hliníkové vjezdové brány jsou dostupné v řadě různých provedení. Pokud například preferujete klasické konstrukce, mohou vás oslovit křídlové vjezdové brány nebo pojezdové brány na kolejnici, které jsou finančně nejméně nákladné. Pokud při vjezdu na pozemek nechcete překonávat žádnou překážku, budou pro vás skvělým řešením samonosné posuvné brány bez kolejnice. obr. Posuvné brány se hodí jak k rodinným domům, tak i bytovým. Zdroj: Sunsystem.cz

Výhody moderních vjezdových bran

S instalací vjezdových bran před bytový dům se obecně pojí řada výhod. V prvé řadě lze zmínit větší bezpečnost. Do prostoru objektu se totiž jen tak nedostanou neoprávněné osoby. Zároveň pokud je parkoviště umístěné za branou, podpoříte také bezpečnost automobilů a minimalizujete riziko, že by došlo k jejich poškození například vandalem.

Pomocí brány podpoříte soukromí obyvatelů objektu, díky čemuž se z bydlení stane ještě lukrativnější místo. Díky dálkovému ovládání ušetříte čas i energii a zefektivníte správu objektu.

Jak fungují moderní automatické vjezdové brány

Moderní automatické vjezdové brány jsou vybaveny pohonem. Tyto pohony jsou vhodné pro samonosné brány i brány na kolejnici. Jelikož se instalují mimo samotný vjezd, nijak nenarušují design oplocení a nepřekáží. K dispozici jsou také sloupkové pohony integrované uvnitř nosného sloupu posuvné brány.

Vjezdové pohony posuvných bran je možné ovládat pomocí tlačítka, dálkového ovladače nebo aplikace v chytrém telefonu. Ve většině případů je také možné jednotlivé způsoby ovládání mezi sebou kombinovat.

Bránu na dálkové ovládání doporučujeme vybavit veškerými standardními bezpečnostními prvky. Jednat se může zejména o vypínací tlakovou automatiku, světelné závory či výstražný maják. Vhodná je také fotobuňka, která v případě přetnutí paprsku okamžitě bránu zastaví. Díky tomu nedojde ke zranění například zvířete či dítěte. obr.2 K ovládání moderních vjezdových bran lze použít i mobilní telefon.

Na co se připravit před pořízením vjezdové brány?

Tak jako prakticky u všeho, i v tomto případě je nutné počítat s určitou přípravou a zvážit všechna pro a proti. V prvé řadě je nutné zmínit finanční stránku celé věci. Investice do vjezdové brány se může přirozeně vyšplhat a stojí tedy za uvážení, jakým způsobem bude celý projekt financován. Vjezdové brány s brankou se totiž řadí mezi společné části domu, stejně jako například vnitřní výbava či umělecká výzdoba společných částí nemovitosti.

V případě automatických bran může být nutné také zaškolení obyvatelů budovy. Některé osoby mohou mít strach z toho, že takové řešení nezvládnou obsluhovat a je tedy třeba je do celé problematiky dostat.

Pokud se rozhodnete pro hliníkovou vjezdovou bránu, je nespornou výhodou její bezúdržbovost. U jiných materiálů je však nutné o ně průběžně pečovat.

Bezpečí a soukromí na prvním místě

Vjezdové brány s brankou přináší obyvatelům řadu výhod, které je vhodné jim představit. Tou pravděpodobně nejzásadnější je přitom vyšší míra bezpečnosti a soukromí. Díky tomuto řešení budete mít pod kontrolou to, kdo se může do objektu dostat a minimalizujete pohyb nežádoucích osob. Zároveň můžete minimalizovat krádeže vybavení ve společných prostorách a podobně.

Vjezdové brány společně s oplocením pomáhají také podpořit soukromí v objektu. Pokud se zde například nachází hřiště nebo klidné posezení k odpočinku, s tímto řešením se částečně schováte před zraky kolemjdoucích. Vjezdové brány tedy mohou podpořit váš komfort v rámci každodenního života.

Závěrem

Doby panelových domů s minimem soukromí jsou naštěstí pryč. V dnešní době jsou stále častěji k vidění oplocené rezidence s vlastním parkováním a mnohdy i prostory k odpočinku. Moderní vjezdové brány jsou pak nepostradatelným prvkem pro zajištění bezpečnosti, soukromí a celkového komfortu při bydlení.

Zdroj foto: sunsystem.cz ______________________________________________________________________ CO VŠE MŮŽETE SE SOUSEDÉ.CZ ZÍSKAT:


Mohlo by vás zajímat

Polyuretanové systémy pro střechy: Inovativní ochrana a oprava

Polyuretanové systémy pro střechy: Inovativní ochrana a oprava

Polyuretanové (PUR) systémy pro střechy nabízejí širokou škálu využití v oblasti hydroizolace, ochrany a oprav. Tyto systémy, založené na vysoce kvalitních polyuretanových pryskyřicích, poskytují trvanlivou ochranu proti vlhkosti a odolnost vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám.

Fotovoltaiky pro bytové domy: Takhle to vypadá v praxi v Praze a Plzni

Fotovoltaiky pro bytové domy: Takhle to vypadá v praxi v Praze a Plzni

Téma střešních fotovoltaik pro bytové domy nikdy nebylo aktuálnější. Letošní změna legislativy v oblasti komunitní energetiky probudila na straně bytových družstev a společenství vlastníků jednotek nebývalý zájem o vlastní zdroj energie. Všichni si uvědomují, že solární elektrárny můžou obyvatelům bytových domů přinést výrazné úspory. Zároveň ale platí pravidlo „důvěřuj, ale prověřuj“. Proto vám přinášíme dva příklady, jak to může vypadat v praxi.

Fotovoltaiky pro bytové domy – nejčastější otázky a odpovědi

Fotovoltaiky pro bytové domy – nejčastější otázky a odpovědi

Téma střešních fotovoltaik pro bytové domy nikdy nebylo aktuálnější. Nedávná změna legislativy v oblasti komunitní energetiky probudila nebývalý zájem o fotovoltaiku na straně SVJ a bytových družstev. Vlastní zdroj energie může přinést výrazné úspory, zároveň ale kolem tématu panuje řada otázek. Sestavili jsme kompilaci nejčastějších dotazů a přinášíme přehledné odpovědi odborníků ze společnosti S-Power Energies.