Jak pojistit sportovní vybavení nejen proti odcizení

Drahá jízdní kola, lyže, tenisové rakety a další sportovní vybavení uložené kvůli prostoru ve Vašem sklepě, kočárkárně nebo garáži bytového domu. Ne jeden člověk postupem let řeší úložné prostory ve svém bytě, a tak mu nezbude nic jiného než část věcí uložit právě do těchto prostor.

Jak pojistit sportovní vybavení nejen proti odcizení

Třeba sklepní prostory, ale oproti samotnému bytu bývají méně zabezpečené, a tak ani pojistné limity na odcizení ze sklepních kójí nemusí být dostatečné pro všechny věci, které v něm skladujete. Standardní limit z pojištění domácnosti na odcizení je u sklepní kóje, která je zabezpečena bezpečnostním visacím zámkem kolem 50 000 Kč. Tato částka ale nemusí být vždy dostačující. Navíc sklepní prostory představují pro méně zdatné zloděje snazší cíl než Váš byt.

Pokud je toto i Váš případ, že sklepě skladujete například lyže pro celou rodinu nebo větší počet jízdních kol, či jinou sportovní výbavu, doporučujeme si tyto věci pojistit zvlášť. V Kooperativě na tyto případy máme speciální pojištěním sportovní výbavy FIT. S tímto připojištěním Vám uhradíme nejen odcizení ze sklepa, ale i na jiných místech. Například věci odložené v penzionu nebo nechané v autě při návštěvě nákupního centra. Navíc se pojištění vztahuje na škody vzniklé na území celého světa. Vztahuje se na škody vzniklé nejen odcizením, ale způsobené také vandalismem či přírodními živly. Platí dále při rozbití sportovního vybavení během nakládání nebo vykládání, při dopravní nehodě nebo při poškození výbavy během sportu – např. zlomíte lyže při lyžování apod. To vše platí za podmínek, že se jedná o věci určené k amatérské sportovní činnosti.

Pokud si jdete zasportovat jen občas a výbavu si půjčujete (např. v zimě lyže, v létě golfové hole), tak určitě oceníte, že se pojištění vztahuje i na tyto věci pronajaté/zapůjčené.

Přečtěte si také, Podle čeho bych si měl volit pojištění majetku? Na co je výhodné se pojistit?

Více o Kooperativě

Zdroj foto: Jumpstory.com


Mohlo by vás zajímat

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.