Zabezpečení bytových domů začíná již u vstupních dveří

Vstup do domu je jeho nejlepší vizitkou. Dokáže nalákat nové zájemce o bydlení a zároveň odradit nevítané návštěvy v podobě zlodějů. Má být atraktivní svým vzhledem, ale především poskytnout maximální bezpečí a komfort těm, kteří vchodem několikrát denně procházejí. Vstupní portály do bytových domů řeší až po ty nejmenší detaily Animo Bohemia.

Zabezpečení bytových domů začíná již u vstupních dveří

Vstupní panely nové generace

O tom, jak bude vchod do domu působit navenek a jak bude jeho užívání komfortní obyvatelům domu, rozhodují i zdánlivé maličkosti, jako je třeba zvonek. Vždyť každá návštěva začíná prvním zazvoněním.

Právě zvonky jsou v bytových domech často ve velmi havarijním stavu a vyžadují výměnu. Aby vše dlouhodobě a bezchybně fungovalo, doporučujeme zrekonstruovat celou domovní síť. V takovém případě je vhodné přejít z analogového řešení na digitální. Otevřou se vám tak zcela nové možnosti, zvláště u větších objektů.

Nejenže získáte kvalitnější přenos signálu, ale můžete připojit další periferie, jako čipové systémy, videotelefony či kamery. Moderní zvonkové panely s displejem a kódovou volbou jsou bezpečnější a díky mobilní aplikaci mnohem komfortnější. Samostatnou kapitolou je pak funkční design zvonků, kterému se stará řešení nemohou rovnat.

Co umí moderní digitální zvonky?

• Pokud jeden uživatel špatně zavěsí sluchátko telefonu, nezablokuje celý systém, jako tomu bylo dříve u starých řešení.

Už žádné měnění papírových jmenovek, změnu lze provádět přes mobilní aplikaci a integrovaný wifi modul.

Centrální správu více vchodů z jednoho místa. Vše jde nastavit vzdáleně odkudkoliv, od jmenovek až po oprávnění jednotlivých uživatelů, otevírat z bytu vstupní dveře.

• Jsou bezpečnější, a to díky integrovanému kamerovému systému, ve spojení s „domovním vrátným”. Tlačítkem na domovním telefonu otevíráte vzdáleně vstupní dveře, ale jen tomu, koho vidíte a poznáte. Snadno tak pohlídáte, aby do domu nevstupovali nevítané návštěvy.

• V nadstandardním řešení lze propojit domovní telefon či videotelefon s mobilem, a přijímat tak zvonění a hovory, ať už jste zrovna kdekoliv. Každý tak může vědět, kdo mu zrovna zvoní u dveří.

Zvonky lze propojit s dalšími kamerami po domě a přes domácí videotelefon tak kontrolovat, zda je třeba v kolárně vše jak má být.

Zabezpečení domu

Digitální zvonky a kamerové systémy výrazně přispívají k vyššímu zabezpečení domu. Pokud chcete, aby byl vstup do domu ještě více kontrolovaný, postará se o to přístupový elektronický systém. Díky němu máte přehled o všech dveřích v domě, čehož s klasickými klíči nikdy nedosáhnete. Lze jím ovládat výtahy a jakákoliv další zařízení v domě. Dříve se sice jednalo o nadstandardní položku při řešení vstupního portálu, ale je dnes něco víc než pocit bezpečí?

Více o Animo Bohemia s.r.o.

Zdroj foto: Animo Bohemia s.r.o.


Mohlo by vás zajímat

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Ve velkých městech nachází svůj domov většina mladých lidí, ale i řada rodin a seniorů v různě velkých bytech v centru, častěji pak v panelácích na okraji. Bytové domy nejsou výjimkou ani v malých městech a na vesnicích. Je jedno, zda lidé byt vlastní, nebo jsou v pronájmu. V domě nejsou sami a se svými sousedy mají společné prostory, o které se musí starat. A tady může někdy nastat kámen úrazu. Jaké existují možnosti úklidu společných prostor?