Jak na dětský pokoj? Na co dát pozor a co všechno je potřeba zařídit?

Jaký pokoj má vaše dítě?

Jak na dětský pokoj? Na co dát pozor a co všechno je potřeba zařídit?

Dětský pokoj - je ideální pokud má každé dítě svou vlastní dětský pokojíček. Vaše dítě se bude dobře cítit v provzdušněném a slunném prostoru.

Pokud spí ještě ve vašem pokoji, postarejte se, aby mělo pro sebe alespoň malý koutek.

Výzdoba dětského pokoje

Ponechte volnost vlastní fantazii a sestavte si barevnou paletu! Při práci upřednostňujte tapety, které lze čistit, a nátěry bez zápachu, které neobsahují látky s obsahem olova nebo jiné toxické látky. Nezaplňte však celý pokoj nábytkem. Pokud jste vybrali na výzdobu dětské postýlky velké vzory, měli by mít stěny jemnější tóny a vzory. A nábytek zvolte pak jednobarevný. Jinak bude barev a vzorů příliš. Pokoj by měl působit klidně a relaxačně. Rozhodněte se pro lehce udržovatelné podlahy. Tak se vyhnete jejich namáhavému a nákladnému ošetřování. Pokud se nechcete probudit s prvními slunečními paprsky, doplňte záclony hustými závěsy.

Nábytek

Zvolte si nábytek v modulovém provedení, je to především praktické! Snadno jej přizpůsobíte věku a potřebám dítěte.

Postel

Komfort, hygiena a bezpečnost jsou nejdůležitější potřeby, které musíte zajistit v dětském pokoji. Dětská postýlka by měla odpovídat bezpečnostním normám.

Dbejte vždy na to, že pro Vaše dítě musí být zajištěna nejvyšší bezpečnost: nátěry bez obsahu toxických látek, zaoblené hrany, ochranné kryty na zásuvky, které jsou pro malé, zvědavé dětské prsty dosažitelné.

Odkládací a úložný prostor pro dětský pokoj

Nezapomeňte naplánovat odkládací a úložný prostor, abyste se vyhnuli nepořádku a chaosu v dětském pokoji! Vybírejte nábytek se zásuvkami, komodami a otevřenými regály, abyste vyhověli současným i denním potřebám. Oblečení pro dítě můžete zavěsit na jeden fixní věšák na stěně nebo v dětské skříni. Krabice na hračky, která se dá snadno otevřít, ukryje všechny oblíbené drobnosti a udrží pokoj v perfektním pořádku!

Nezapomeňte!

Zařizujeme dětský pokoj

Dětský svět v podkroví


Mohlo by vás zajímat

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domu či bytu bývá náročným projektem, který může dramaticky změnit atmosféru a funkčnost vašeho životního prostoru. Jedním z důležitých požadavků při plánování rekonstrukce bývá i celková změna osvětlení, která zvýrazní architektonické prvky, vylepší náladu a zvýší efektivitu prostoru.

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.