Jak pojistit bytový dům a neudělat chybu?

Myslíte si, že máte jasno v tom, co a jak chcete pojistit ve vašem domě? Skutečně zajištěný dům si vyžaduje promyšlený přístup a správně nastavenou pojistnou částku. Věděli jste, že je možné pojistit se také proti chybným rozhodnutím, nebo ztrátě nájemného?

Jak pojistit  bytový dům a neudělat chybu?

Nechte si poradit

V pojištění bytového domu je důležité správně nastavit pojistnou částku, což může být pro laika někdy složité. Proto doporučujeme smlouvu konzultovat s pojišťovacím poradcem, který klientovi pomůže parametry správně nastavit. Zejména doporučujeme vyhnout se snaze snížit si pojistné tím, že si nastavíte nízkou pojistnou částku. Pojišťovna by pak v případě i menší škody mohla přistoupit ke krácení pojistného plnění. Ale pokud využijete služeb pojišťovacího poradce, nemusíte se o správné nastavení hodnoty bytového domu obávat. Pomůže Vám i vybrat správná rizika nebo další připojištění.

Nezapomeňte na katastrofy

Naprosto nezbytné je pojistit rizika, která mohou způsobit fatální škodu na domě. Ve smlouvě by tedy nemělo chybět pojištění proti hrozbám jako je požár, výbuch, úder blesku, vichřice, krupobití, povodeň nebo záplava, tíha sněhu nebo námrazy a vodovodní nebezpečí. Pokud chcete opravdu kvalitní pojištění, nezapomeňte i na rizika jako zemětřesení, sesuv půdy, pád letadla, náraz dopravního prostředku, pád stromů, stožárů nebo působení kouře. Všechna tato rizika jsou například zahrnuta již v základním balíčku PRIMA pojištění bytových domů od Kooperativy.

Jděte na to komplexně

A chybět by nemělo ani pojištění krádeže stavebních součástí a příslušenství a pojištění vandalismu (např. sprejeři), které pak obsahuje varianta pojištění KOMFORT nebo PRIMA Plus. Existuje samozřejmě i mnoho dalších rizik, jako nahodilé vniknutí vody do budovy z atmosférických srážek, mechanické poškození zateplení budovy jakýmkoliv zvířetem, nahodilá havárie rozvodů a vodné stočné v případě úniku vody v důsledku pojistné události způsobené vodovodním nebezpečím, přepětí, podpětí a zkrat. Záleží samozřejmě na majiteli bytového domu, jak ho komplexně chce mít pojištěný. Pojistit je možné také vedlejších objekty, tedy ploty, garáže, kůlny nebo i rostliny a porosty na pozemku vlastníka bytového domu.

Proti chybným rozhodnutím, nebo ztrátě nájemného

Velmi důležité je pojištění odpovědnosti z vlastnictví nemovitosti a v případě, že bytový dům vlastní právnická osoba, tak pojištění odpovědnosti členů orgánů (za chybná rozhodnutí). A pokud chcete komplexně pojištěný dům, sjednejte si připojištění elektronických a strojních zařízení, které tvoří stavební součást či příslušenství bytového domu. U některých vlastníků bytových domů je dokonce možné sjednat pojištění ztráty nájemného. Nabídka je tedy velmi široká, stačí v Kooperativě oslovit některého z pojišťovacích poradců, který zájemci rád připraví řešení podle jeho požadavků.

Kontakt na Kooperativu

Zdroj foto: pixabay.com


Mohlo by vás zajímat

SOFTLINK - CEM BYTOVÉ DOMY

SOFTLINK - CEM BYTOVÉ DOMY

Jak plnit legislativu o dálkových odečtech pro bytový dům? Dnes i v budoucnosti? Máme pro Vás řešení!