Jak se zbavit sršního hnízda a jak o tom informovat?

Sršni jsou známy jako nežádoucí sousedé, kteří mohou způsobit problémy, zejména pokud se rozhodnou postavit své hnízdo blízko lidských obydlí. Je třeba být opatrný při manipulaci se sršním hnízdem, protože sršni mohou být agresivní, pokud cítí, že je jejich hnízdo ohroženo. V tomto článku se podíváme na to, jak se zbavit sršního hnízda a jak o tom informovat.

Jak se zbavit sršního hnízda a jak o tom informovat?

Odborné odstranění sršňů

Hned na úvod je potřeba napsat, že pokud zjistíte, že máte sršní hnízdo poblíž svého domu, je nejlepší volbou kontaktovat odborníky, kteří se specializují na odstranění sršňů. Jedna z takových společností je Deratizace ASD, která nabízí své služby v celé České republice. Více informací o této společnosti a jejich službách najdete na webových stránkách odborné odstranění sršňů.

Spolupráce s odborníky je důležitá, protože sršni mohou být nebezpeční a pokus o odstranění hnízda na vlastní pěst může vést k vážným zdravotním problémům. Odborníci mají zkušenosti a vybavení potřebné k tomu, aby odstranili sršní hnízda bezpečně a efektivně. Podívejte se co dělat, po sršním bodnutí ZDE.

Odstranění hnízda pomocí hasičů

V některých situacích mohou být hasiči schopni pomoci s odstraněním sršního hnízda, zejména pokud je hnízdo na obtížně dostupném místě nebo představuje bezpečnostní riziko pro obyvatele domu či okolí. Hasiči mají zkušenosti a vybavení potřebné pro zvládání takových situací.

Kdy kontaktovat hasiče?

Je důležité mít na paměti, že hasiči by měli být kontaktováni pouze v případě skutečného nebezpečí nebo mimořádné situace. Pokud sršní hnízdo představuje vážné riziko, například pokud je v blízkosti elektrického zařízení nebo pokud způsobuje alergickou reakci u obyvatel, můžete zvážit kontaktování hasičů.

Pozor, dokonce většina hasičských záchranných sborů nemá povinnost odstraňovat sršní hnízda.

Informování sousedů

Je dobré informovat své sousedy o sršním hnízdě, protože sršni mohou představovat riziko pro děti a domácí zvířata. Informování sousedů také může pomoci předcházet šíření paniky, protože lidé budou vědět, že problém je řešen odborně. Pokud nevíte, jak správně informovat své sousedy, můžete požádat opět odborníky.

Prevence sršních hnízd

Aby se zabránilo budoucím problémům se sršními hnízdy, je důležité přijmout preventivní opatření. V této části se zaměříme na některé způsoby, jak předejít vzniku sršních hnízd poblíž vašeho domu.

Zabezpečení domu a zahrady

Prvním krokem je zabezpečit váš dům a zahradu proti sršním hnízdům. To zahrnuje opravu trhlin a děr ve stěnách, pod střechami a v podkroví, které by mohly být atraktivní pro sršně. Dále můžete zvážit instalaci sítí na okna a dveře, aby sršni neměli přístup do vašeho domu.

Správná údržba zahrady

Udržujte svou zahradu čistou a uklizenou. Zamezit přístupu sršňům k potravě, jako jsou ovoce či odpadky, sníží pravděpodobnost, že si vyberou vaši zahradu pro své hnízdo. Pravidelně kontrolujte zahradní nábytek, altány a pergoly, aby se v nich neusídlili sršni. Sršeň

Sršni jako vzácní a užiteční obyvatelé přírody

Ačkoliv sršni mohou být nežádoucími sousedy, je důležité si uvědomit, že jsou také vzácní a užiteční obyvatelé přírody. Pomáhají s opylováním květin a likvidací škůdců, jako jsou housenky či mouchy. Pokud sršní hnízdo není umístěno příliš blízko lidských obydlí a nepředstavuje bezprostřední nebezpečí, měli bychom je nechat na pokoji a respektovat jejich přítomnost. Zdroj

V některých případech je možné přesunout sršní hnízdo na vhodnější místo, místo jeho zničení. Odborníci na odstranění sršňů mohou posoudit, zda je přesun hnízda možný a bezpečný pro sršně i lidi.

Zdroj článků: České stavby, ASD-SERVIS, Zelená úsporám

Zdroj foto: pixabay.com

______________________________________________________________________ CO VŠE MŮŽETE SE SOUSEDÉ.CZ ZÍSKAT:


Mohlo by vás zajímat

Darování nemovitosti mezi manželi

Darování nemovitosti mezi manželi

Co mám dělat, když chci manželce věnovat nemovitost, ale máme společné jmění manželů (SJM)? Dá se převod nemovitosti rozdělit mezi manžela a děti? A co když mi chtějí rodiče darovat byt tak, aby patřil jen mně? V tomto článku odpovídáme na nejčastější dotazy, které v Dostupném advokátovi řešíme při darování nemovitosti v manželství.

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Máte ve vašem domě nainstalovaný již mnoho let starý zamykací systém? Pak je načase zamyslet se nad jeho výměnou. I když je váš současný zámkový systém nadále funkční, jeho včasná výměna je investicí do výrazného zvýšení bezpečnosti všech obyvatel domu, jejich majetku i majetku a vybavení ve společných prostorách.

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Pěkná moderní domácnost, která vás energeticky nezruinuje – to je přání snad každého investora. Situace kolem elektřiny a plynu, nejisté výše splátek za hypoteční úvěry a zdražování neustále zvyšují nároky na hospodárný provoz budoucího obydlí. Naštěstí vám návrhy domů ve 3D pomohou najít praktická technická řešení. Také díky nim předejdete problémům, které mohou stavbu nečekaně prodražit. Proto nešetřete na plánování, ale naopak do něj investujte.