Snadná rekonstrukce kuchyně bez chyb a omylů

Stále sníte o rekonstrukci kuchyně? Nebo už se chystáte začít? Ať tak či tak, poradíme vám, jak rekonstrukci staré kuchyně zvládnout levou zadní.

Snadná rekonstrukce kuchyně bez chyb a omylů

Důkladné plánování rekonstrukce je základ

Bez plánu to nepůjde. Čím lépe budete mít vypracovaný plán, tím méně vás vykolejí případné nečekané změny. Nejedná se jen o časový plán. Jde o takový komplex všeho, co je potřeba:

  • Ověřte dostupnost stavebního materiálu u prodejců – předejdete zastavení rekonstrukce z důvodu např. nedostupných kachliček.
  • Informujte o rekonstrukci správce SVJ a své sousedy – ať nejsou překvapeni, až od vás z bytu budou vycházet nepříjemné zvuky vrtaček.
  • Máte-li družstevní byt, sežeňte si souhlas družstva s rekonstrukcí ještě před jejím zahájením.
  • Plánujete-li bourání příček, stoprocentně oslovte statika.

Rozpočet rekonstrukce kuchyně – kde ušetřit a kde ne

Když si vše sepíšete na papír, možná vás překvapí, jaká výsledná cena rekonstrukce kuchyně na vás vykoukne. Abyste se vyhnuli překvapení v podobě jiné částky, než jste očekávali, doporučujeme udělat si průzkum trhu – důkladně. Představa o ceně je jedna věc, realita je věc druhá. A v rámci rekonstrukce kuchyně velmi podstatná.

Chcete zkusit rekonstruovat svépomocí, abyste ušetřili? Svépomocí se sice dají ušetřit významné peníze, ale to už si řeklo hodně domácích kutilů a nakonec litovali, protože se přecenili. Oslovte firmy, ale i řemeslníky. Čtěte reference – díky různým webům s nabídkami řemeslníků se dá výrazně ušetřit, přesto obdržíte skvěle odvedenou práci.

Na čem rozhodně nešetřete, je lednice. Lednice je nejdůležitějším spotřebičem v kuchyni a při rekonstrukci stojí k zamyšlení, jestli nezvolíte jinou velikost, než jste měli doposud. Například whirlpool lednice vám zajistí kvalitu v různých variantách – ať už se rozhodnete pro ledničku s mrazákem nebo bez mrazáku, americkou nebo naopak malou, vestavnou nebo volně stojící. Rozhodně nešlápnete vedle a nebudete se muset bát, že vám za rok odejde.

Ideální doba na rekonstrukci kuchyně

Pro někoho zima, pro jiného léto. Bydlíte-li s dětmi, bude pro vás ideální doba prázdnin, kdy jsou děti např. na táboře nebo u babičky. Můžete-li, odcestujte z bytu s nimi. Chcete-li však na rekonstrukci denně dohlížet, doporučujeme odstěhovat alespoň děti, ať se vyhnou zátěži s využíváním bytu.

Pokud je to jen trochu možné, naplánujte si rekonstrukci kuchyně na období, kdy toho v práci nebudete mít hodně. Velmi oceníte, že se na vás nevalí stres ze všech stran.

Přejeme klidnou rekonstrukci a příjemné bydlení v novém!

Nepřehlédněte!

Rekonstrukce kuchyně: Na co si dát pozor

Jak na oživení kuchyňe bez rekonstrukce?

Rekonstrukce kuchyně v "paneláku"


Mohlo by vás zajímat

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domu či bytu bývá náročným projektem, který může dramaticky změnit atmosféru a funkčnost vašeho životního prostoru. Jedním z důležitých požadavků při plánování rekonstrukce bývá i celková změna osvětlení, která zvýrazní architektonické prvky, vylepší náladu a zvýší efektivitu prostoru.

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

V bytových domech mohou závady na kanalizaci způsobit problém nejen majitelům jednoho bytu, ale hned několika. V bytových domech je tak extrémně důležitá prevence ucpaných odpadů. Jak na ni a jak postupovat v případě, že dojde k ucpání odpadu?