Automatická sběrnice dat pro dálkový odečet energií společnosti ista Česká republika boduje na veletrhu Infotherma 2023

Zákonné povinnosti o dálkových odečtech - častější informace o spotřebě dle novely zákona č.67/2013Sb od 1. 1. 2024 a stále platí, že do 31. 12. 2026 musí být měřiče vyměněny o dálkově odečitatelné.

Automatická sběrnice dat pro dálkový odečet energií společnosti ista Česká republika boduje na veletrhu Infotherma 2023

Automatická sběrnice dat byla nominována mezi TOP výrobky Infotherma 2023 a získala v internetové hlasovací soutěži, kterou pořádal portál TZB INFO 2.místo. Cenu přebral během slavnostního zahájení veletrhu obchodní ředitel společnosti ista Česká republika pan Jaroslav Plšek.

,, Je to naše první účast na veletrhu v Ostravě, o to více si vážíme, že naše sběrnice dat získala toto krásné umístění. ,,říká Jaroslav Plšek, který měl během veletrhu i úspěšnou přednášku na téma Technologie dálkového odečtu energií, portálové služby a jejich využití pro správce, předsedy SVJ i jednotlivé uživatele bytů. Přednáška nejen představila dostupnou technologie dálkového odečtu energií pro bytové domy, ale také seznámila jednotlivé uživatele bytů s možnostmi sledování a porovnávání své spotřeby tepla a teplé i studené vody.

Sběrnice dat

Smart systém ista spravuje a řídí inteligentní sběrnice dat, která komunikuje se zařízeními v systému, sbírá a přenáší data z měřičů tepla, poměrových rozdělovačů tepla, vodoměrů , případně i elektroměrů a plynoměrů na server prostřednictvím rádiové sítě mobilního operátora. Následně se data elektronicky importují do systému rozpočítávání nákladů energetických monitorování nebo správcovských programů. Sběrnice dat je umístěna ve společných prostorách objektu a vyniká velkým rozsahem přijímání signálu, takže není potřeba instalace dalšího přenosového zařízení. Je napájená baterii s životností 10 let.

Technologie dálkového odečtu přináší mnoho výhod

  • jedinečná technologie, kdy přístroje komunikují i mezi sebou
  • automatický dálkový odečet sběrnicí dat, splňující požadavky evropské směrnice o energetické efektivnosti (EED)
  • ucelené řešení pro zajištění měření všech energií v bytových domech
  • systém je možné libovolně rozšiřovat o další přístroje ista
  • automatický dohled nad všemi přístroji a jejich funkčností
  • díky spolehlivým odečtům je možné provést přesné a přehledné rozúčtování nákladů za teplo a vodu

,,Sběrnice dat instalujeme v České republice již od roku 2010 , říká ředitelka a jednatelka ista Česká republika Mgr. Jana Machková. Tedy dávno předtím, než vznikla legislativní povinnost instalace dálkově odečitatelných měřidel, která platí od 1.1. 2022. ,,Naši klienti oceňují především přesnost systému a okamžitý přístup k datům. Úspěšnost systému dokazuje i to, že dálkově odečítáme již přes 1 270 000 přístrojů v České republice dálkově,, dodává Jana Machková.

Jak se měnila a bude dále měnit legislativa si můžete prohlédnout v tomto letáku.

Společnost ista je partnerem sousedé.cz, více info naleznete zde

Zdroj foto: Pixabay

______________________________________________________________________

CO VŠE MŮŽETE SE SOUSEDÉ.CZ ZÍSKAT:


Mohlo by vás zajímat

Vstupní portál bytového domu

Vstupní portál bytového domu

Dnes už nikdo nepochybuje, že bezpečnost bytového domu začíná u jeho vstupních dveří. Vše se ale odvíjí od volby materiálů, kvality zpracování komponent a délky bezporuchového používání podílející se na celkové spokojenosti obyvatel bytového domu. Na jaké aspekty se tedy zaměřit?

SOFTLINK - CEM BYTOVÉ DOMY

SOFTLINK - CEM BYTOVÉ DOMY

Jak plnit legislativu o dálkových odečtech pro bytový dům? Dnes i v budoucnosti? Máme pro Vás řešení!