Energetická studie pomáhá vlastníkům bytových domů šetřit desítky i stovky tisíc korun

Chcete mít ve vašem bytovém domě energie pod kontrolou?

Energetická studie pomáhá vlastníkům bytových domů šetřit desítky i stovky tisíc korun

Chcete mít ve vašem bytovém domě energie pod kontrolou? Zjistěte, kde platíte za teplo, přípravu teplé vody či elektrickou energii zbytečně mnoho, a změňte to. Společnost ČEZ bytové domy přichází na trh s novou službou, která pomáhá vlastníkům bytových domů najít možnosti, jak lépe využívat technologie a ušetřit tak desítky i stovky tisíc korun ročně.

U většiny bytových domů byla v minulých letech provedena energetická opatření jako zateplení pláště budovy či výměna oken. Vlastníci bytových domů tak dosáhli toho, že teplo již zbytečně neuniká tepelnými mosty. Komplexní revitalizace ovšem zahrnuje i něco více. Je potřeba také zajistit, aby teplo nebylo do takto ošetřených domů dodáváno ve stejném množství jako v minulosti. Jednoduše proto, že revitalizovaný dům již tolik tepla nepotřebuje.

To u tepla dodávaného z CZT bohužel nelze zajistit jen tím, že otočíte termostatickou hlavicí u radiátoru. Ve stoupačkách a rozvodech bude totiž teplo proudit dále a vy ho zaplatíte. Významných úspor také můžete dosáhnout, pokud máte starší vlastní plynovou kotelnu. Zateplením se zkrátka bytový dům z hlediska potřeby tepla změnil, a proto by dalším logickým krokem měla být i úprava vytápění.

Řešením jsou moderní technologie, které dnes přinášejí celou řadu možností. Můžete například sami řídit teplo, které přichází do bytového domu s CZT, nebo si můžete teplo a teplou vodu vyrobit levněji v moderní kondenzační kotelně. Dokonce si můžete sami vyrábět část elektrické energie pomocí dotovaných fotovoltaických panelů a vlastní elektřinu využít pro všechny domácnosti v bytovém domě. A to je jen část možností současných technologií. Které z nich jsou nejvhodnější pro váš bytový dům?

Výběr není jednoduchý. Závisí to hlavně na jeho současném stavu a způsobu užívání. Pokud nejste odborníky na technické zařízení budov, jen velmi těžko posoudíte, jaké technologie či jejich kombinace přinese největší úspory a v neposlední řadě vyšší komfort bydlení. Řešením může být energetický audit. Ten ale stojí několik desítek tisíc korun a neporovnává jednotlivé technologie mezi sebou. Nově ale můžete využít Energetické studie společnosti ČEZ bytové domy a získat jednoduché a srozumitelné posouzení vašeho bytového domu a dočasně dokonce zdarma.

Energetická studie vám jednoduše a srozumitelně ukáže, jaké technologie jsou pro váš bytový dům vhodné z hlediska úspor, předpokládanou výši investice v případě realizace i ekonomickou návratnost. Získat energetickou studii můžete jednoduše. Stačí, když si o ni požádáte na nebo telefonicky na 778 885 877.

Vhodnou sazbu a cenu elektřiny si snadno ověříte na Kalkulator.cz


Mohlo by vás zajímat

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

V bytových domech mohou závady na kanalizaci způsobit problém nejen majitelům jednoho bytu, ale hned několika. V bytových domech je tak extrémně důležitá prevence ucpaných odpadů. Jak na ni a jak postupovat v případě, že dojde k ucpání odpadu?