Hodinový manžel dostává konkurenci – přichází hodinová manželka

Pojem hodinový manžel je dnes běžně používaný a zná ho téměř každý. Zastane veškeré práce spojené s provozem a údržbou domu a zahrady, zvládne se však postarat třeba i o auto. Bylo jen otázkou času, kdy na trh vstoupí i hodinová manželka.

Hodinový manžel dostává konkurenci – přichází hodinová manželka

Hodinová manželka není rozhodně jen službou pro osamocené muže

Služby hodinové manželky přijdou vhod v každé domácnosti. V první řadě vás jistě napadne, že hodinová manželka pomůže mužům, kteří doma postrádají ženskou ruku. Výraznou pomocí ale je i pro ženy, které jsou časově vytížené nebo vyžadují určitý komfort. Hodinová manželka uklidí, vypere, vyžehlí, nakoupí, uvaří, postará se o děti a o domácí mazlíčky.

Hřebíky nezatloukají, umí ale zasytit i uklidit

Na rozdíl od hodinových manželů se hodinové manželky nevěnují kutilským a řemeslným pracím, nýbrž především úklidu a chodu domácnosti. Uklidí vám jednorázově či pravidelně, vysají a vytřou podlahu, umyjí okna, koupelnu a kuchyň. Vedle mužů i mnoho žen ocení pomoc s praním a především žehlením, které je nejméně oblíbená domácí práce snad většiny žen.

Hodinová manželka toho má v repertoáru však mnohem více. Kromě úklidu zvládne nakoupit a uvařit podle vašeho přání. A co by to bylo za manželku, kdyby se nepostarala o děti. Vyzvedne je ze školy, napíše s nimi úkoly, pohraje si s nimi. Vedle dětí se postará i o domácí mazlíčky. Kde takovou superženu najít? S firmami, poskytujícími hodinového manžela, se doslova roztrhl pytel, stačí zadat do vyhledávače. Také tady ale platí, nepodcenit reference a předem stanovit jasná pravidla.

Co byste měli vědět, než se s hodinovou manželkou domluvíte?

  • Doprava se zpravidla účtuje zvlášť a podle kilometrů, proto se vyplatí hodinovou manželku hledat nejprve v okolí bydliště.
  • Do objednávky specifikujte typ a rozsah služby a cenu.
  • Nezapomeňte se ptát na cenu za dojezd a cenu za potřebný materiál.
  • Vždy si předem ověřte reference hodinové manželky nebo agentury a vyžadujte aktuální výpis z trestního rejstříku.

Kolik stojí hodinová manželka?

Cena za služby hodinové manželky se pohybují kolem 140-160 korun za hodinu v případě pravidelného úklidu. Více připlatíte za úklid po řemeslnících, dražší je i jednorázový velký úklid.

Počítejte také s tím, že cena za poskytované služby se zpravidla liší s četností návštěv, náročností a druhem práce, ale i regionem nebo denní dobou, kdy službu hodinové manželky využíváte. Součástí ceny nebývají náklady za dojezd či materiál.

Stále oblíbenější jsou služby hodinové manželky formou dárkového poukazu.

Úvodní fotografie - zdroj - Okolo bytu


Mohlo by vás zajímat

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.

Darování nemovitosti mezi manželi

Darování nemovitosti mezi manželi

Co mám dělat, když chci manželce věnovat nemovitost, ale máme společné jmění manželů (SJM)? Dá se převod nemovitosti rozdělit mezi manžela a děti? A co když mi chtějí rodiče darovat byt tak, aby patřil jen mně? V tomto článku odpovídáme na nejčastější dotazy, které v Dostupném advokátovi řešíme při darování nemovitosti v manželství.