Jak bojovat proti škůdcům?

Trápí vás myši, krtci nebo holubi? Zkuste se svěřit do rukou profesionálům. O škůdcích a jak na ně si Magazín promluvil s firmou JM Deratizace.

Jak bojovat proti škůdcům?

Slovo deratizace pochází z latinského „de” – odčinit a „rattus” - krysa. Název ale může být zavádějící, nejedená se vždy o hubení krys. Pojem deratizace se používá i pro hubení jiných hlodavců, jako jsou například holubi, krtci nebo třeba kuny.

Na trhu máme tři druhy deratizace:

  • chemickou deratizaci,

  • mechanickou deratizaci,

  • biologickou deratizaci.

Chemická deratizace

Už podle názvu je jasné, že tento druh hubení škůdců se provádí chemickými prostředky. V současné době se využívají hlavně antikolagulaty nebo různé požerové návnady. Dříve používané prostředky nebyly úplně ideální. Zaprvé mohly usmrtit i jiné zvíře, než pro které byly určené a za druhé si krysy často všimly, že člen jejich skupiny uhynul a otrávenou potravu ignorovaly.

Mechanická deratizace

Mechanická deratizace je nejznámější možná forma hubení škůdců. Jde o nástrahy a sklopné pasti. Často jde pouze o preventivní opatření zabraňující hlodavcům vstup do budovy nebo přístup k potravinám. Na tento druh se zaměřuje firma JM Deratizace. Provádí cílené umístění pastiček s návnadou a zároveň monitorují výskyt škůdců.

Biologická deratizace

V rámci biologické deratizace bojujeme proti škůdcům vypouštěním jejich přirozených nepřátel. Pro hubení krys, myší, potkanů a ostatních malých hlodavců jsou nejlepším predátorem kočky – vyčistí váš pozemek lépe než jakákoliv chemie. V případě zamoření holuby využíváme dravé ptáky, jako je výr nebo orel.

Trápí vás škůdci?

Deratizaci nabízí například brněnská firma JM Deratizace. Zajišťují účelovou i preventivní deratizaci a monitoring škůdců. Zbaví vás krys, potkanů, myší, brouků nebo třeba holubů. Mimo deratizaci dělají také desinfekci proti Covidu 19, která v místnostech zničí veškeré viry a bakterie.

Více o JM Deratizace, s. r. o.

Zdroj foto: Pixabay.com


Mohlo by vás zajímat

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.