Jak se zbavit hluku od souseda?

Hluk jako nežádoucí součást životů mnoha z vás

Jak se zbavit hluku od souseda?

Motivací pro odhlučnění bývá hluk. Hluk je jev obtěžující, nechtěný a nežádoucí. Zkrátka něco, čemu chceme říct jednou provždy NE. Odhlučnění je ozdravný způsob udělat si klidný a zdravý domov, domov kam se rádi vracíme.

Bytový dům je o toleranci, ale i ta má své hranice

Sousedy si nikdo nevybíráme. Prostě přijdou, nastěhují se a chtějí bydlet. Stejně jako my. Každý má ovšem jiné návyky a zvyky, jak si představuje takové sousedské soužití. Někomu vadí dupání, dalšímu hlasitá televize, ten si zase pozdě v noci rapuje a ta si zpívá ve sprše. Grilování na balkoně, nejen že potrápí sousedy nelibými vůněmi, ale toho křiku, co při tom nadělají…

V současné době přišly na pořad dne bytové domy, kde je více různých bytových jednotek. V dolních neatraktivních patrech jsou jeden vedle druhého nasázeny malé byty a ve vyšších podlažích se dle atraktivity navrhují větší bytové jednotky 3+kk, 4+kk apod. Tím, že se bytové jednotky jednotně neopakují a dispozice je po výšce domu proměnná, tak vzniká velký nárok na akustickou, hlukovou pohodu uvnitř takového domu. Často je tento fakt opomenut a je na něj vzpomenuto až po nastěhování nájemníků/majitelů nových bytů. Co naplat, že jsme se snažili o energeticky úsporný dům, co naplat, že architektonicky jde o široko daleko vkusnou a esteticky zdařilou budovu. Kouzlo se vytratí při prvních hlučných, hlukových a nepříjemných problémech.

Odhlučnění jako ozdravující proces

Odhlučnění má tedy ozdravující proces. Více se po něm usmíváme, lépe spíme a snadno si po něm odpočineme. Záleží však jen na jedné věci. Odhlučnit kvalitně. Akustické desky WOLF PhoneStar® Vám pomohou odhlučnit místnost na minimu plochy. Skladbě konstrukci stačí ošetřit jen 4 cm systémovou vrstvou. Proč si zbytečně ubírat cenné metry čtvereční bytu, když existuje řešení, které zabere minimum místa. Akustické desky WOLF PhoneStar® Vám zachrání Vaše nervy, zdraví i obytný prostor. Systémovou skladbu zvládne dle návodu i český domácí kutil. Pro správnou funkci je důležité dodržet a nevynechat žádné kroky z návodu instalace desek WOLF PhoneStar®.

Příručka poslední záchrany

Na základě požadavku trhu společnost CIUR sestavila Příručku správného odhlučnění, která se věnuje po většině bytovým domům a základní pomůckou pro bytová družstva a SVJ. Příručku lze získat spojením na společnost CIUR, která poskytuje veškerou konzultaci spojenou s odhlučněním, případně navrhne řešení vhodná pro daný objekt.

Zdroj foto: https://www.akustickaizolace.cz/

______________________________________________________________________ CO VŠE MŮŽETE SE SOUSEDÉ.CZ ZÍSKAT:


Mohlo by vás zajímat

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.