Jak zajistit zasklení balkónu nebo lodžie v bytovém domě?

Zasklení balkónu nebo lodžie je rozhodně přínos pro bytovou jednotku, kromě toho, že získáte další obyvatelný prostor, se zvýší i cena bytu.

Jak zajistit zasklení balkónu nebo lodžie v bytovém domě?

Samotné zasklení balkónu či lodžie vám samozřejmě provede profesionální firma. Když však bydlíte v bytovém domě, je dobré zjistit, jestli potřebujete stavební povolení, případně se domluvit s dalšími vlastníky bytů, že si necháte balkóny zasklít hromadně, aby to bylo levnější a fasáda působila jednotně, což se často děje v rámci revitalizace a zateplení celého domu.

Když jste majitel bytu nebo správce SVJ a řešíte zasklení balkónu či lodžie, základem je zajít na příslušný stavební úřad. Tam se dozvíte, jestli vám stačí ohlášení nebo budete potřebovat stavební povolení. Obvykle ohlášení stavebnímu úřadu nestačí a budete muset splnit určité požadavky a získat stavební povolení. Ale záleží na daném stavebním úřadu.

Vyberte osvědčeného dodavatele

Člověk by si řekl, že zasklení balkónu není tak velká změna, ale přece jen se jedná o stavbu. Poměrně velké prosklené plochy musí odolávat silným náporům větru, proto by měli zasklení provádět odborníci, kteří předem posoudí i technický stav balkónu a celé konstrukce. Často je instalace zasklení spojena i s výměnou zábradlí.

rámové zasklení oken

Jde také o to, vybrat vhodný systém zasklení (rámový či bezrámový) tak, aby vše splňovalo normy a aby byla stavba bezpečná.

Každopádně zasklený balkón nebo lodžie přináší významné výhody. Zlepší se tepelně izolační vlastnosti domu, sníží se hlučnost a prašnost z ulice, dům vypadá lépe a balkón sedá využívat i mimo letní sezónu. V neposlední řadě pak zasklení znamená další překážku pro případné zloděje, protože má možnost uzamykání.

Nakonec ještě zmíníme, že je důležité vybrat k realizaci zkušenou profesionální firmu, která má nejen dobré reference, ale hlavně také potřebné osvědčení a zkušenosti.

Více o Svět oken, s.r.o.

Zdroj foto: Svět oken, s.r.o.


Mohlo by vás zajímat

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.