Jaké jsou možnosti luxusní koupelny v bytovém domě?

Uvažujete o rekonstrukci koupelny, nebo o menším vylepšení tohoto prostoru? Nemusíte se bát, že v menším prostoru nebudete mít prostor pro moderní prvky. Luxusní koupelnu si lze zařídit i v bytovém domě. Je třeba rozhodnout o svých prioritách a pořádně si prohlédnout nabídku na trhu, ať si vyberete to pravé řešení pro vás. V koupelně trávíme čas každý den, tak proč si tyto momenty nezpříjemnit?

Jaké jsou možnosti luxusní koupelny v bytovém domě?

Moderní koupelny se snaží vyjít vstříc svým uživatelům nejen po stránce designu, ale i funkčnosti. Můžete si vybrat z bezbariérových možností, ať se jedná o sprchové kouty nebo vany. U sprchových koutů je to bezbariérový vchod a vhodně umístěná madla, u van si můžete vybrat i variantu s dvířky. Ty zaručují bezpečný a zcela pohodlný vstup do vany bez námahy. Pokud žije v domácnosti více lidí a prostory vaší koupelny to dovolují, můžete zvolit do vaší koupelny i dvojumyvadlo.

moderní koupelny

Položte si před rekonstrukcí základní otázky. Pro koho koupelna je a jak ji chci využívat?

Vždy je tedy dobré zohlednit to, jací lidé v bytě žijí a jak koupelnu využívají. Musíte se kvůli prostoru rozhodnout mezi sprchovým koutem nebo vanou? Pro domácnosti s dětmi jsou doporučovány vany, jinak je to na vašem uvážení. Máte rádi osvěžující příval vody? Tak je pro vás vhodný sprchový kout. Ten se dá navíc obohatit masážními tryskami, které vám poskytnou relaxaci po náročném dni. Ze sprchování se tak stane relaxační záležitost, která vás nabije. I takto může vypadat luxusní koupelna.

luxusní koupelny Praha

Koupelny Praha vám nabízí mnoho koupelnových van

Pokud máte rádi klidnou, dlouhou relaxaci a koupel si naopak neumíte představit bez koupelnové vany, tak je také z čeho vybírat. Vana se dá také vylepšit tak, aby odpovídala požadavkům moderní koupelny a uspokojila požadavky současného klienta. Dorint DG Centrum - luxusní koupelny Praha nabízí kromě van s dvířky i rohové vany, sedací vany, nebo vířivé vany, díky kterým si budete připadat jako v lázních.

Filozofií firmy Dorint DG Centrum je vytvořit z koupelny prostor pro luxusní zážitek. Koupelna se tak stává prostorem pro revitalizaci, regeneraci a útočištěm pro moderního člověka, který je zatížen každodenními výzvami a stresem. Výhodou Dorint DG Centrum je showroom na pražském Žižkově, kde si můžete prohlédnout vybavení do moderní koupelny. Můžete vidět, jak vybavení vypadá v prostoru, kolik místa zabírá a zjistit, jak na vás jednotlivé prvky působí.

vana do koupelny

U moderní koupelny nezapomínejte na detaily

Nalaďte se na svůj osobitý styl a zařiďte si vaši luxusní koupelnu podle vašich představ tak, abyste se v ní cítili co nejlépe. Dalším důležitým vybavením je určitě umyvadlo. To by se ideálně mělo nacházet co nejblíže vstupním dveřím do koupelny. Pro průměrně vysoké lidi je ideální výška zavěšení 85 cm od země. Pak se už opět můžete rozhodnout, jaký typ umyvadla je pro vás nejvhodnější.

Koupelny Praha vám představí mnoho typů umyvadel

V případě většího počtu lidí v domácnosti je vhodné dvojumyvadlo, ke kterému se pohodlně vejdou dva lidé. Z praktických důvodů dává většina lidí přednost umyvadlu s úložnými prostory. Můžete si vybrat mezi skříňkou nebo poličkami umístěnými pod umyvadlem. Dále se můžete rozhodnout, jestli tento prostor zůstane otevřený, nebo si pořídíte dvířka.

Další úložný prostor vzniká i na desce pod umyvadlem, kam si můžete položit další předměty denní potřeby. Vybírejte materiál, který se snadno čistí. Pro opravdu malé koupelny je vždy možnost zvolit rohové umyvadlo šetřící další centimetry. Kromě klasického keramického umyvadla si můžete vybrat z dalších materiálů jako je kámen, sklo nebo litina.

umyvadla v moderní koupelně

Nezapomínejte na designové radiátory a vodovodní baterie

Praktickým prvkem jsou i radiátory, které kromě praktického využití přináší i další estetický prvek do koupelny. V neposlední řadě je **důležité věnovat pozornosti i vodovodní baterii. Při jejich výběru se snažte sladit jejich vzhled s celou koupelnou a udržovat jednotný design. Pokud jste si tedy ke sprše vybrali oblý tvar, vyberte takový, ideálně od stejného výrobce, i k vašemu umyvadlu.

vodovodní baterie

Nebojte se při realizaci koupelny posunout vybavení na vyšší úroveň, ať si ve své nové koupelně můžete opravdu připadat jako v malých lázních a užít si relaxaci, jakou si zasloužíte.

Přečtěte si více o Dorint DG Centrum

Zdroj obrázků: Dorint DG Centrum


Mohlo by vás zajímat

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.

Darování nemovitosti mezi manželi

Darování nemovitosti mezi manželi

Co mám dělat, když chci manželce věnovat nemovitost, ale máme společné jmění manželů (SJM)? Dá se převod nemovitosti rozdělit mezi manžela a děti? A co když mi chtějí rodiče darovat byt tak, aby patřil jen mně? V tomto článku odpovídáme na nejčastější dotazy, které v Dostupném advokátovi řešíme při darování nemovitosti v manželství.