Kamera před dveřmi do bytu.

V posledních týdnech mě zlobí pocit, že žiju pod drobnohledem nejen v práci, ale I v mém domově. Máte s tím zkušennost?

Kamera před dveřmi do bytu.

S přítelem žijeme v krásném bytě v Brně, bohužel pronajatém.

Majitelé domu se o dům báječně starají a při jakékomkoliv sebemenším problému s čímkoliv v byte nám vycházeli vstříc. Dům vždy byl a je v pořádku, vše vždy klapalo v průběhu 7 let skvěle.

V našem domě máme u vchodových dveří kameru, která snímá vstup do domu, což jednoznačně považuji za velmi užitečné a přínosné.

Před několika týdny majitelé dokončili rekosntrukci svého bytu, který sousedí s naším. Povedená rekonstrukce.

Jednoho krásného dne jsme se vrátili domů a při vstupu do bytu jsme si všimli něčeho nového, jiného. Byla to kamera, kterou si majitelé našeho domu nechali naistalovat pro ochranu svého bytu. Vzhledem k umístění jejich a našich vchodových dveří do bytů, je s ohledem na viditelnost z chodby od výtahu, kamera namířena přímo na naše vchodové dveře do bytu.

V prvních dnech jsme si s přítelem říkali, že je to fajn pro naši bezpečnost. Postupem času jsme si ale uvědomili, že jsme pod stálým drobnohledem. Někam na kameru je zaznamenáváno kdy vycházíme z bytu, kdy se vracíme, kdy stroze oblečení dáváme odpadky za dveře, kdy a jací známí k nám chodí a uvědomili jsme si, že na nás kamera, která snímá přímo naše dveře do bytu působí spíše a velmi negativně než pozitivně, tedy pro ochranu. Nějak jsme si přestali připadat jako ve svém domově.

Obrátili jsme se s našimi pocity a námitkou na majitele, který nás slušně poslal k šípku se slovy, že je kamera nahlášená na úřadě pro ochranu osob a, že je tedy vše v pořádku. Bohužel při ochraně svého majetku zapomněl, že je majitelem bytového domu, ve kterém bydlí lidé a jeho / jejich byty považují za svůj domov, ve kterém jednoznačně nemá kamera co dělat! :(((

Navrhovali jsme alespoň nasměřování kamery mimo naše dveře, ale pan majitel se s námi na toto téma naprosto odmítá bavit. Bohužel tím velmi ochladly I naše do té doby velmi vřelé vztahy a my začínáme uvažovat o stěhování se, i když jsme zde zvyklí a jen velmi neradi bychom se stěhovali.

O této situaci jsem se bavila I s právníkem, který říká, že je vše v pořádku a my jako nájemce s tím bez dohody s majitelem nic neuděláme.

Nemáte někdo zkušenost s podobnou situací s dobrým koncem a potažmo tedy radu, nebo řešení?

Jsem velmi ráda, že jsme narazila na tento web, nikdy jsem nic takového neviděla, podělit se se svými trablaty v delsi formě než jen v podobě krátkého textu v diskusi je dobré. Oproti kameře před našimi dveřmi hodnotím sousede.cz velmi pozitivne :)


Mohlo by vás zajímat

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.