Konec bláta v předsíni! Odkapávač na boty nepoloží ani hurikán

Deštivé počasí přináší i spoustu špíny do domácností. Stačí však málo a vaše předsíň bude čistá. Zkuste odkapávač na boty,

Konec bláta v předsíni! Odkapávač na boty nepoloží ani hurikán

Bláto, špína, kamínky

Oproti suchým měsícům se nyní budou snažit do bytů a domů proniknout nepřátelé v podobě bláta, špíny a kamínků. Vezměte do ruky metr a zamiřte do předsíně. Velikost předsíně a prostor před vstupními dveřmi je klíčový.

Máte-li dostatečně velkou předsíň, pořiďte si odkapávač na boty. Nemusíte se bát nevzhledného doplňku do vaší vyladěné předsíně. Dělají se různé varianty a hlavně jsou skvělými pomocníky v zachytávání špíny a vody z bot. Když na ně navíc boty odložíte, odkapávač pak skoro není vidět :)

Pokud se vám odkapávač na boty do předsíně nevejde, položte ho ven vedle vchodových dveří.

Home sweet home

Home sweet home

Před vchodové dveře odkapávač na boty nepatří. Za prvé tam patří domovní rohožka a za druhé byste o boty jednoduše zakopávali.. Domovní rohožky jsou další možností, jak si udržet čistou předsíň, a navíc jsou to designové prvky, které podtrhnou váš styl. Ať už jste milovníci koček, psů, vína, kávy nebo jednoduchého designu, určitě si vyberete. Hosté i členové domácnosti si své zašpiněné boty jednoduše očistí již před vstupem do předsíně.

Nečekejte, až bláto zaschne

S malými dětmi se čistota udržuje hůře, to víme všichni. Některé sice pochopí, že si mají holinky odložit přímo na odkapávač, ale cestou do bytu je může něco zaujmout a v tu chvíli zapomenou na nějaká vaše domácí pravidla. Předsíň je pak celá poťapaná a plná nečistot. Nezoufejte. Špínu a bláto omyjte hned, jakmile se zbývající členové rodiny přesunou do dalších místností. Zaschlé nečistoty se odstraňují mnohem hůř.

Nepřehlédněte!

[„Nejvýhodnější“ nabídky elektřiny a plynu nemusí být vždy výhra](https://www.sousede.cz/magazin/clanek/nejvyhodnejsi-nabidky-elektriny-a-plynu-nemusi-byt-vzdy-vyhra/107

Hypotéky mají nižší úrokovou sazbu. Češi chtějí investovat do nemovitostí

Hlídání katastru na sousedé.cz

Zdroj foto: pixabay.com


Mohlo by vás zajímat

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

V bytových domech mohou závady na kanalizaci způsobit problém nejen majitelům jednoho bytu, ale hned několika. V bytových domech je tak extrémně důležitá prevence ucpaných odpadů. Jak na ni a jak postupovat v případě, že dojde k ucpání odpadu?

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.