Krátkodobé pojištění domácnosti vám zaručí klidnou dovolenou

Jedete na dovolenou, ale bojíte se o svou nepojištěnou domácnost? Nemusíte, i krátkodobé pojištění domácnosti některé pojišťovny nabízejí. Třeba jen na měsíc. A pokud budete chtít pojištění jen po dobu své dovolené, je možné si ho sjednat i na kratší dobu, například 14 dní.

Krátkodobé pojištění domácnosti vám zaručí klidnou dovolenou

Na dovolenou bez starostí

Před odjezdem na dovolenou jistě řešíte cestovní pojištění. U Pojišťovny Kooperativa tak zabijete dvě mouchy jednou ranou - v rámci cestovního pojištění totiž pořídíte i krátkodobé pojištění domácnosti. A dokonce ho nemusíte sjednávat separátně prostřednictvím další pojistné smlouvy, pouze si ho připojíte k cestovnímu pojištění.

Ceny se bát nemusíte, není vysoká - domácnost s pojistnou částkou 400 tisíc Kč si na 14 dní pojistíte za 380 Kč. Pojištěna jsou movitá zařízení, věci osobní potřeby, stavební součásti a příslušenství bytu a všechna obvyklá nebezpečí, jakými jsou krádeže, vodovodní či živelní pohromy, ale třeba i vandalismus. Z pojištění jsou vyloučeny jen škody způsobené povodní nebo záplavou. Pro váš větší klid na dovolené se určitě krátkodobé pojištění domácnosti vyplatí. O domácnost bude postaráno a vy si užijete zasloužené volno s blízkými a bez stresu.

Celoroční pojištění se vyplatí

Krátkodobé pojištění domácnosti je primárně určené pro toho, kdo z nějakého důvodu nemá pojištěnu svou domácnost celoročně. Celoroční pojištění domácnosti s pojistnou částkou 400 tisíc korun ročně stojí od 750 Kč, závisí to především na rizikovosti lokality, kde se váš byt nachází.

Stojí tedy za zvážení, zda chcete před každou dovolenou svou domácnost jednorázově pojistit, nebo využijete celoroční pojištění. Ve srovnání s krátkodobým pojištěním je komplexnější a navíc k němu zdarma získáte asistenční služby, která vám pomohou například když si zabouchnete dveře nebo když ve vašem bytě dojde k nouzové situaci vlivem technické havárie (porucha potrubí, nefunkční topení, zkrat na elektroinstalaci, apod.). Navíc si k dlouhodobému pojištění domácnosti můžete uzavřít řadu zajímavých připojištění - odpovědnosti za způsobené újmy, prodloužení záruky pro domácí spotřebiče, právní ochranu, a další. Vzhledem k celé řadě velmi reálných rizik, které váš majetek ohrožují, je určitě prozíravé mít pojištění domácnosti uzavřeno celoročně.

Kontakt na Kooperativu

Zdroj foto: pixabay.com


Mohlo by vás zajímat

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domu či bytu bývá náročným projektem, který může dramaticky změnit atmosféru a funkčnost vašeho životního prostoru. Jedním z důležitých požadavků při plánování rekonstrukce bývá i celková změna osvětlení, která zvýrazní architektonické prvky, vylepší náladu a zvýší efektivitu prostoru.

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.