Našli jste na domě sršní nebo vosí hnízdo? Zlikvidujte škůdce bezpečně

S teplejším počasím se čím dál častěji setkáváme s nepříjemným bzučícím hmyzem. Sršni a vosy si někdy staví hnízda i v bytových domech a následně mohou představovat nebezpečí pro všechny jeho obyvatele. Vyřešte problém se žlutočernými škůdci ještě před létem, ať můžete větrat bez rizika bodnutí.

Našli jste na domě sršní nebo vosí hnízdo? Zlikvidujte škůdce bezpečně

Nebezpečná žihadla tisíců jedinců

Sršně a vosy poznáte snadno – oba druhy mají výstražné žlutočerné zbarvení a obávané žihadlo s jedem. Oba druhy představují riziko zejména pro alergiky a malé děti, jejich přítomnost však nepotěší ani ostatní nájemníky domu. Blízkost hnízda poznáte podle zvýšeného výskytu škůdců, samotný úkryt pak vypadá jako vejčitý, vrstevnatý, světle hnědý objekt.

Hnízda si tento hmyz dokáže vystavět nejen na půdách, stromech či v trámoví, ale také přímo ve fasádě. Svými kusadly pak sršňovití dokážou rychle poničit izolaci a snížit tak její účinnost, nehledě na nutnost dalších stavebních oprav. Zvýšené riziko s sebou také nese výskyt hnízd v blízkosti balkonů, kde si mnozí nájemníci nechávají nejen vybavení bytu (hnízdo se může skrývat i ve staré skříni), ale také třeba ovoce, které vosy i sršně láká. Občas hmyz dokonce využije předešlé díry ve fasádě po hnízdění ptáků. Do těchto míst se však dostanete jen velmi komplikovaně. Proto je lépe nechat zásah na odbornících, kteří postupují bezpečně a škůdce zlikvidují i během jediné návštěvy.

Jak se bezpečně zbavit vosího nebo sršního hnízda?

Pokud jste na domě objevili vosí nebo sršní hnízdo, reagujte co nejrychleji. Nejbezpečnější likvidaci sršňů a vos zajistí profesionální deratizační firma. Jen odborníci dokážou hnízdo zničit s maximální obezřetností a s profesionálními hubicími přípravky. Společnost ZZGroup.cz například zvládne vyhubit vosy či sršně a zlikvidovat jejich hnízdo i z vysokých pater domu – zásah provedou případně ze žebříku nebo vysokozdvižné plošiny.

Vosy a sršni představují riziko pro obyvatele domu i pro izolaci a další stavební součásti. Foto: bstad, Pixabay

Vyžeňte nebezpečné nájemníky

Sršni a vosy představují nebezpečí nejen pro obyvatele domu, ale také pro součásti stavby. Nenechte hmyz ničit váš majetek a vyřešte jejich výskyt co nejrychleji. Pomocnou ruku vám podá odborná firma, která se profesionálním hubením vos a sršní zabývá. Zbavte se rizikových hnízd snadno a bezpečně a zavolejte profesionálům.

Chcete se dozvědět více o dezinsekci, deratizaci či dezinfekci prostor? Navštivte web společnosti ZZGroup.cz, kde se dozvíte podrobnější informace a najdete tu i kontakty.

Kontakt na ZZGROUP

Úvodní foto: Vosí hnízda najdete i na fasádě domu. Foto: bgwashburn, Flickr


Mohlo by vás zajímat

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

V bytových domech mohou závady na kanalizaci způsobit problém nejen majitelům jednoho bytu, ale hned několika. V bytových domech je tak extrémně důležitá prevence ucpaných odpadů. Jak na ni a jak postupovat v případě, že dojde k ucpání odpadu?