Nástěnná klimatizace bez venkovní jednotky? Jde to!

Jakmile nastane léto, lidé balí kufry a vyrážejí k moři, na koupaliště a v podstatě kamkoliv, kde si mohou užít chladné vody, která je před vysokými teplotami spolehlivě ochrání. Není divu, v některých bytech a domech je při vyšších teplotách doslova nedýchatelno, a tak se může zdát lepší, když odjedete někam pryč. Pravdou však je, že kvůli horku nemusíte utíkat nikam daleko, chládek si totiž můžete bez problému zařídit i doma, stačí k tomu jen kvalitní klimatizace.

Nástěnná klimatizace bez venkovní jednotky? Jde to!

Snadné řešení bez větších stavebních úprav

Když dojde na nákup klimatizace, obvykle se nabízejí dvě možnosti - nástěnná a mobilní. Obě varianty vám mohou nabídnout slušný chladící výkon i spotřebu energií, avšak mají i své nevýhody, které určitě třeba vzít při výběru v potaz. Je známo, že nákup a montáž klasické nástěnné klimatizace vyjde poměrně draho a navíc vyžaduje docela rozsáhlé stavební úpravy, zatímco ta mobilní zabírá v místnosti dost místa a také potřebuje stát u okna, aby mohla hadicí vypouštět teplý vzduch ven. Naštěstí existuje alternativní řešení v podobě kompaktních klimatizací Olimpia Splendid UNICO. Hodí se do každého bytu, kde není možné na budovu umístit klasickou klimatizací s venkovním kompresorem. Veškerá technologie, která se stará o chlazení místnosti, je zabudovaná přímo v klimatizaci, takže žádná venkovní jednotka není potřeba. Jediné úpravy, které jsou potřeba udělat, se týkají vyvrtání otvorů pro vývod a nasávání vzduchu - toť vše!

Video - https://youtu.be/bsvaBp1Xm0g

Chlazení i vytápění snadno a rychle

Protože kompaktní klimatizace nemají žádnou venkovní jednotku, skvěle se hodí do historických budov a dalších míst, kde by takové zařízení kazilo estetický dojem z celého domu. Určitě oceníte také jejich silný chladící výkon, tichý provoz, energetickou úspornost nebo také to, že umožňují nejen chlazení, ale také vytápění, díky čemuž zabijete dvě mouchy jednou ranou.

Jediné, co k instalaci kompaktní klimatizace potřebujete, je vrtačka s odpovídajícím vrtákem. Pak už jen stačí podle instrukcí v přiloženém nákresu vyvrtat díry pro odvod a nasávání vzduchu a k upevnění klimatizace, vložit do nich trubky, nasadit klimatizaci, připojit ji k elektrickému vedení a máte hotovo. Jelikož kompaktní klimatizace nevyžadují žádné větší stavební úpravy, při jejich montáži se vyhnete vyřizování stavebního povolení. Všechny další důležité parametry najdete do detailu popsané například ve tomto samostatném článku Jak vybrat mobilní klimatizaci.

Je na vás, zda si na montáž klimatizace UNICO troufnete sami nebo se raději rozhodnete obrátit na profesionálního technika, který to udělá za vás. Pokud však nakoupíte na Vzdušín.cz, můžete se spolehnout na to, že k vám technika pošleme, ať už bydlíte v kterékoliv části České republiky. Kontaktujte nás prostřednictvím naší zákaznické linky nebo na naší emailové adrese a domluvíme se na takovém řešení, které bude maximálně vyhovovat vašim požadavkům.


Mohlo by vás zajímat

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.

Darování nemovitosti mezi manželi

Darování nemovitosti mezi manželi

Co mám dělat, když chci manželce věnovat nemovitost, ale máme společné jmění manželů (SJM)? Dá se převod nemovitosti rozdělit mezi manžela a děti? A co když mi chtějí rodiče darovat byt tak, aby patřil jen mně? V tomto článku odpovídáme na nejčastější dotazy, které v Dostupném advokátovi řešíme při darování nemovitosti v manželství.