Obrovský obývák ve 2+KK

Z neútulného bytu s nepříliš zdařilou dispozicí, se stal moderní a prosvětlený byt.

Obrovský obývák ve 2+KK

Menšími stavebními úpravami bylo dosaženo překvapivých výsledků. Původní příčky byly z nenosných pórobetonových panelů a mohly se tedy snadno odstranit.

Spojením prostoru obývacího pokoje a kuchyně se získala místnost o téměř neuvěřitelné ploše větší než 30 metrů čtverečních, což je v panelovém domě více než neobvyklé. Jinde se zase postavením nové příčky získal jeden pokoj navíc. Velké rezervy pro nové dispoziční uspořádání skýtaly i zbytečně velké plochy předsíní a chodeb. Přestavěno bylo také staré umakartové jádro.

Z pavlače se vchází do malé předsíňky s oknem, která je vybavena plastovými výklopnými botníky zavěšenými na stěně a dvěma drátěnými věšáky s odkládacími prostorami, vše v černobílé kombinaci.

Nové dveře v bílém pololesklém provedení s mléčně skleněnou výplní oddělují předsíň od velkorysého obývacího pokoje, který je díky zvýšenému stropu a pod ním běžícímu pásovému oknu světlíku a především pak díky velkému střešnímu oknu bohatě zaplavený světlem. To umožnilo vybrat poměrně odvážnou exotickou plovoucí podlahu.

Celou kratší stěnu zabírá originálně řešená kuchyňská linka. Jelikož je součástí obývacího pokoje, na její dvířka byl místo tradičních kuchyňských vzorů vybrán takový, který by se co nejvíce blížil dekoru použitého nábytku v místnosti. Horní skříňky mají rámečky z broušeného hliníku a ladí tak s tvarově umírněnou nerezovou digestoří a čelním panelem vestavěné pečicí trouby.

Většina nábytku byla vybrána v bílé barvě, ale je oživena výraznými designovými předměty. U kulatého jídelního stolu s čirou skleněnou deskou najdeme dvě bílé, jednu oranžovou a jednu sytě zelenou židli. Béžová rohová sedačka je jen doplňkem pro zelený ocelový konferenční stolek. Vše se zrcadlí v mohutném květináči z leštěného hliníku.

Celému obývacímu pokoji dominuje expresivní olejová malba od Hanse Wagnera, který jako by smíchal všechny zmiňované barvy dohromady.

Ze spojovací chodbičky mezi obývacím pokojem a ložnicí se vchází do moderní koupelny, která působí velmi útulným dojmem, zejména díky dlažbě a obkladům, které imitují tropické dřevo a korespondují tak s plovoucí podlahou. Na podlahu byla zvolena tmavě hnědá spárovací hmota a bílá na stěny. Prosklený sprchový kout, velké zrcadlo a do béžova laděné ručníky a rohož působí velmi klidně a čistě.

Ložnice je také plná světla, a to díky dvoukřídlému oknu s nádherným výhledem na koruny kaštanů. Nábytek je ze stejné série jako v obývacím pokoji. Vše je oživeno oranžovými akcenty závěsu z přírodního hedvábí, přehozem ve stejné barvě a geometrickým vzorem kruhu na povlečení. Tvar kruhu mají i oba koberce po stranách manželské postele. Spirituální atmosféru dotvářejí dvě identické deskové fotografie s motivem hořících svíček.

Zaujalo nás

  • Úspora místa v předsíni: malá předsíňka s oknem je vybavena plastovými výklopnými botníky zavěšenými na stěně.
  • Obývací pokoj plný světa: velkorysý obývací pokoj je díky zvýšenému stropu a pod ním běžícímu pásovému oknu světlíku a velkému střešnímu oknu bohatě zaplavený světlem.
  • Útulná koupelna: koupelna působí velmi útulným dojmem, zejména kvůli dlažbě a obkladům, které imitují tropické dřevo a korespondují tak s plovoucí podlahou v celém bytě.

Mohlo by vás zajímat

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domu či bytu bývá náročným projektem, který může dramaticky změnit atmosféru a funkčnost vašeho životního prostoru. Jedním z důležitých požadavků při plánování rekonstrukce bývá i celková změna osvětlení, která zvýrazní architektonické prvky, vylepší náladu a zvýší efektivitu prostoru.

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.