Jak taková večeře probíhá? Mistr kuchař si vymyslí meny na příslušný den, které vyvěsí například na webu Sousede.cz, na Facebooku, anebo na dveřích domu a poté čeká, kolik lidí se mu ozve. Vzhledem k tomu, že se jedná o byty a ne restaurace, je celkem běžné, že maximální počet strávníků jsou čtyři. Skladba meny je na kuchaři, ale bývá zvykem podávat předkrm, hlavní chod a dezert.
Samozřejmě, že nic není zadarmo, šéfkuchař si propočítá náklady na přípravu pokrmů a samotnou práci a návštěvníkům již předem vystaví účet. Většinou se jedná o velmi přijatelnou cenu, která je s fullservisem. Pro návštěvníky může být, krom domácí kuchyně, také lákadlem, že je bude obsluhovat samotný kuchař, který ví o jídle vždy víc než číšník. Navíc je velmi nepravděpodobné, že by návštěvníky číšník/kuchař přehlížel, jak se v některých restauracích stává.
Jestli vás baví vařit, je toto možnost, jak získat zpětnou vazbu na váš kuchařský um od někoho jiného než od rodiny. Navíc, pokud pozvete své sousedy je to skvělá příležitost k tomu je lépe poznat. A jestli jim dáte účet, či nikoliv, je pouze na vás.