Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Rekonstrukce kuchyně vyžaduje přípravu

Prvním krokem je určitě vytvořit si určitý „plán“, který usnadní průběh práce a dovede vás do zdárného konce. Zvažte, jak chcete využívat prostor, jaké máte požadavky na funkčnost, bezpečnost a v neposlední řadě vzhled. Zohledněte také svůj rozpočet. Nakonec přichází řada na zábavnou část – výběr materiálů a vybavení.

Jak financovat rekonstrukci kuchyně?

Rekonstrukce kuchyně je vcelku nákladný projekt, který běžně přesahuje 100 000 Kč. Většinou se průměrná cena za kuchyň pohybuje okolo 200 000 Kč (včetně spotřebičů). Není se čemu divit, že stále více domácností hledá finanční injekci, která pomůže vyrovnat cenovou hranici a udělat si radost novou kuchyní. Podmínky hypoték se zlepšují den ode dne a již dnes můžete sehnat úvěr na rekonstrukci kuchyně pod 4,5 %. Odborníci odhadují, že do konce letošního roku budou hypotéky dosahovat úrokové sazby pod 3 %. Nechcete čekat tak dlouho a máte hluboko do kapsy? Zjistěte, kdo vám na rekonstrukci půjčí. Než se definitivně rozhodnete, porovnejte si nabídky a pečlivě zvažte podmínky a úrokové sazby.”, radí webový portál Do5minut.cz.

obr.1

Zdroj: Pixabay

Jaký zvolit obklad kuchyně

Při výběru obkladu kuchyně je důležité zohlednit nejen estetické hledisko, ale také praktické a funkční požadavky. Ať se rozhodnete pro jakýkoliv styl, měli byste dbát na určitá specifika již od samotného začátku, tedy již při výběru obkladu kuchyně.

  • Pro moderní kuchyňské linky jsou skvělou volbou keramické dlaždice, které dodají prostoru čistý vzhled.
  • Industriální kuchyně pak může získat na autentičnosti s řešením, které má mnoho využití – obklad z přiznaných cihel vnáší do interiéru charakteristický vzhled.
  • Pro rustikální kuchyně nebo kuchyně provence jsou vhodné obklady s kamenem nebo dekory imitující dřevo, které přináší do prostoru venkovský a harmonický nádech.
  • Retro kuchyně zase mohou získat na autentičnosti s obkladem ve vintage stylu nebo se vzory a barvami typickými pro danou éru. Velmi oblíbené bílé kuchyně se skvěle hodí pro světlé a vzdušné prostory, kde může být zvolený obklad odrazem minimalistické elegance. obr.2

Zdroj: Westbrick.cz

Vybavení kuchyně a kuchyňské spotřebiče

Na začátek je důležité si říct, že každá kuchyně by měla být vybavena tak, aby odpovídala vašim potřebám a preferencím a zároveň umožňovala efektivní využití prostoru. Vše se odráží od výběru kuchyňské linky, která slouží nejen jako pracovní plocha pro přípravu jídel, ale mnohdy také jako místo setkání členů rodiny či přátel. Pokud vám to tedy místo a finance dovolí, zvažte i ostrůvek. Kuchyně s ostrůvkem může být skvělým přechodem do obýváku. Pro výrobu kuchyňské linky se nejčastěji používá masivní dřevo, tvrzený kámen a levnější varianty jsou vyrobeny například z lamina.

Nedílnou součástí ideálně zařízené kuchyně jsou spotřebiče, které usnadňují běžnou a mnohdy nezábavnou každodenní práci a starost o nasycení hladových krků domácnosti. Samozřejmostí je lednice, sporák, nadstandardní pak myčka a například mikrovlnná trouba. Máte dostatek místa? Pak si můžete dovolit volně stojící, mnohem hezčím řešením jsou však vestavné spotřebiče, které se schovají za design kuchyně a nenarušují její vzhled.

Při výběru nešetřete na kvalitě – nekupujete si kuchyň na pár let. Myslete na pořádné sanitární zařízení, které bude podléhat každodennímu náporu chemických přípravků a směsici zbytků jídla. Například takový kuchyňský dřez z nerezové oceli je téměř nezničitelný. Na druhé straně je však dřez z granitu, který láká majitelé kuchyní svým nadčasovým vzhledem, při práci s chemikáliemi si však dávejte pozor. Designovou lahůdkou jsou keramické dřezy, které skvěle zapadnou do venkovské kuchyně a podtrhnou její charakteristický vzhled.

V neposlední řadě je nutné vybavit kuchyni kvalitními příbory a odolným kuchyňským náčiním, abyste měli vždy vše po ruce a mohli tak čas za plotnou strávit podle vašich představ.

Kuchyň na míru je praktickým řešením bez starostí

Chcete se vyhnout starostem s rekonstrukcí kuchyně? Objednejte si kuchyň na míru. Díky možnosti přizpůsobení každého detailu vašim potřebám a přáním získáte kuchyni, která plně odpovídá vašemu životnímu stylu. Navíc využívá místa do každého centimetru a poskytuje více úložného prostoru. To vede k její lepší organizaci a uspořádání. Kuchyně a kuchyňské linky na míru jsou také skvělou volbou v případě, že se chcete vyhnout tlačenicím s termíny, které na sebe musí navazovat. Spolehněte se na odborníky, kteří vás provedou samotným procesem a poradí nejen kvalitní materiály, ale také odolné spotřebiče s vysokou životností. obr.3

Zdroj: Gorenje.cz

Rekonstrukce kuchyně je investicí do budoucnosti

Kuchyně není pouze místem, kde se připravuje snídaně a oběd, ale hlavně investicí, která zhodnocuje nemovitost. Při jejím výběru myslete hlavně na osobním styl a potřeby vás a vaší rodiny – přeci jen v ní trávíte spoustu času, ať už při vaření nebo při večerních posezeních s přáteli. Proto je důležité, aby byla kuchyně promyšlená do detailu a aby vyhovovala i plánům do budoucna. Pusťte se do rekonstrukce kuchyně s nadšením a pocitem, že se stane místem, na kterém se budete cítit opravdu jako doma.

Zdroje:

https://svjonlinemagazin.cz/modernizace-a-rekonstrukce/jak-na-rekonstrukci-kuchyne/

https://www.ctidoma.cz/zajimavosti/7-tipu-na-rekonstrukci-domu-77475

https://www.estav.cz/cz/3947.jak-naplanovat-dokonalou-kuchyn

______________________________________________________________________ CO VŠE MŮŽETE SE SOUSEDÉ.CZ ZÍSKAT:


Mohlo by vás zajímat

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domu či bytu bývá náročným projektem, který může dramaticky změnit atmosféru a funkčnost vašeho životního prostoru. Jedním z důležitých požadavků při plánování rekonstrukce bývá i celková změna osvětlení, která zvýrazní architektonické prvky, vylepší náladu a zvýší efektivitu prostoru.

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

V bytových domech mohou závady na kanalizaci způsobit problém nejen majitelům jednoho bytu, ale hned několika. V bytových domech je tak extrémně důležitá prevence ucpaných odpadů. Jak na ni a jak postupovat v případě, že dojde k ucpání odpadu?