Problémové umístění velkoobjemového kontejneru

Velkoobjemový kontejner sám o sobě zabere hodně místa. Co když ho ale chtějí umístit na nevhodné místo? Dá se s tím nějak bojovat?

Problémové umístění velkoobjemového kontejneru

Na jednom sídlišti vznikl problém s umístěním velkoobjemového kontejneru. Ten chtějí umístit přímo k domu na místo, kde je možné zaparkovat 3 auta na veřejné komunikaci. Po kontejneru zůstává spousta nepořádku včetně nebezpečných předmětů jako jsou hřebíky, sklo atp. V blízkosti sídliště je zahrádkářská kolonie, a tak sídliště tento kontejner ani nevyužívá. V současné době se bude umisťovat dopravní značka se zákazem stání.

Lze vyjádřit nespokojenost? K dané problematice se nám vyjádřil pan Mgr. Jan Eisenreich z advokátní kanceláře Ladislav Drha:

V této situaci je nutné obrátit se na příslušný správní orgán, který má umísťování těchto velkoobjemových kontejnerů na starosti. Obecně platí, že umísťování a přemísťování nových stanovišť těchto velkoobjemových kontejnerů řídí odbor životního prostředí příslušného úřadu městské části, či obecního úřadu v dané obci.

Patrně není v tuto chvíli jiné řešení, než kontaktovat příslušný odbor a jeho odpovědnou osobu konfrontovat s daným podnětem spolu s uváděným odůvodněním. Obecně se dá rovněž doporučit, aby zvolený postup podporovalo koordinovaně co nejvíce vlastníků v dané lokalitě. Odpovědná osoba by vás pak měla navést, zda je nutné v tomto případě zpracovat formálně psanou stížnost, či postačí jiný méně formální postup.

Výše uvedené informace o příslušném správním orgánu by měly být dostupné na webových stránkách obce, či dané městské části.

Mgr. Jan Eisenreich www.svjpravnik.cz Ladislav Drha, advokátní kancelář s.r.o. Václavské nám. 802/56, 110 00 Praha tel.č. 727835270

Kontakt na SVJ Právník

Zdroj foto: kovoscont.cz


Mohlo by vás zajímat

Moderní řešení detekce úniku plynu v bytových jednotkách

Moderní řešení detekce úniku plynu v bytových jednotkách

Přestože v České republice žádný zákon nenařizuje povinnost detekovat nebezpečné plyny v domácnostech, je instalace detektorů důrazně doporučována. Obzvláště pak v bytových domech představuje únik plynu riziko nejen pro obyvatele dané bytové jednotky, ale celého domu.

Domy s vlastní kotelnou mohou ušetřit desítky tisíc na DPH. Mnoho domů o tom neví, nebo se bojí změny?

Domy s vlastní kotelnou mohou ušetřit desítky tisíc na DPH. Mnoho domů o tom neví, nebo se bojí změny?

Teplo je již řadu let zařazeno ve snížené sazbě DPH 10 % resp. 12 % od roku 2024, naproti tomu plyn a elektřina nakoupené samostatně jsou v základní sazbě 21 %. Všechny centrálně vytápěné domy nakupují vytápění a teplou vodu s nižší sazbou DPH než bytové domy s vlastní kotelnou, které si nakupují plyn či elektřinu sami. Může váš dům také ušetřit?