Servis oken a dveří se zárukou a bez dlouhého čekání

Novým partnerem webu Sousedé.cz je značka ASOK – Autorizovaný servis oken – která je členem skupiny OKNOSTYL group s.r.o. Je všeobecně známé, že v případě poruchy oken či dveří, řeší lidé hlavně čas, a proto technici z ASOKu dojedou během pár dní a v případě havarijní závady v Jihomoravském kraji dokonce již do 24 hodin. A hlavně servisují okna a dveře všech značek. Více o službách značky ASOK prozradí jednatel firmy Tomáš Mazel.

Servis oken a dveří se zárukou a bez dlouhého čekání

Jak dlouho se značka ASOK věnuje servisu oken a dveří?

Samostatnou divizi pro servis oken jsme začali budovat mezi lety 2010–2011 kdy se na nás začalo obracet velké množství lidí s tím, že mají problém s okny či dveřmi a jejich původní dodavatel již nefunguje. Postupně jsme zformovali značku ASOK a nyní pracujeme se sítí 7 až 10 techniků po celém Česku. Většina pracovníků se oknařině věnuje více než 10 let, takže mají rozsáhlé zkušenosti, a to i s dnes již nedodávanými okenními systémy a kováním, což je u pozáručního servisu velmi důležité.

Servisujete tedy okna a dveře od všech výrobců?

Ano, nejsme vázáni a omezeni žádnou značkou a servis poskytujeme opravdu všem, kdo jej potřebují. Díky našim obchodním vazbám na různé dodavatele a výrobce jsme schopni sehnat i těžko sehnatelné náhradní díly a dodat je v relativně krátkém čase, případně je vhodným způsobem nahradit. Tyto naše služby jsou dostupné po celé České republice a jsou omezeny pouze sezonním vytížením pracovníků a s tím spojenou reálnou dojezdovou dobou, která se může regionálně a sezonně měnit.

S jakými požadavky se na vás lidé nejčastěji obracejí?

Nejběžnější je určitě základní údržba v podobě seřízení a promazání oken, dveří a portálůa to zpravidla u výrobků, u nichž po několik let žádná údržba neproběhla. Na druhém místě je oprava a montáž či výměna vnitřní stínící techniky a následují práce jako výměna skel, těsnění a další drobné opravy běžného poškození či opotřebení.

Co konkrétně můžete nabídnout Společenství vlastníků jednotek (SVJ) nebo bytovým družstvům (BD)?

Na základě jedné rámcové smlouvy zajistíme pravidelný, nárazový i okamžitý havarijní servis. Samozřejmostí je záruka na provedené práce – na servisní úkony 3 měsíce, na drobné komponenty 6 měsíců.

Poskytujete SVJ nebo BD nějaké výhodnější ceny?

Při objednávkách na servis většího počtu oken postupujeme vždy individuálně úpravou cen za jednotku (křídlo či pracovní hodinu), takřka u všech prací, které nabízíme. Výhodněji lze získat i dopravu a případné náhradní díly či skla, což se zase odvíjí od toho, co nám na podobné zakázky poskytují naši dodavatelé. U pravidelné údržby pracujeme s její cenou podobně, ale největší úspora je generována tím, že u oken a dveří pravidelná odborná údržba výrazně prodlouží jejich životnost a tedy i v budoucnu potřebný rozsah prací a náhradních dílů. Běžně se setkáváme s tím, že první servis ve větším bytovém domě zabere i několik dní či vyžaduje spolupráci několika techniků. Servis v dalších letech je pak zpravidla otázkou jednotek hodin. Samozřejmě je to ale odvislé od počátečního a servisem dosaženého stavu oken a hodně záleží na tom, jak byla okna navržena před samotnou výměnou a jak byla vyrobena a osazena. Bohužel běžně se v bytových a panelových domech dají najít okenní křídla konstruovaná na samotné hranici únosnosti kování a profilů, u nichž se jednoduše po čase dostanete mimo rozsah seřiditelného kování a oprava je pak buď náročnější, nebo i nemožná.

Co byste majitelům bytů doporučil dělat, aby jim okna dlouho dobře fungovala?

Základem všeho je pravidelná údržba. Ta je většinou popsána v návodu k použití výrobku, nebo je součástí záruční listiny, ale její základy jsou běžně dostupné i na internetu a jsou povětšinou hodně obecné a platné pro většinu výrobků z plastu, dřeva i hliníku. Na našich stránkách se návod k údržbě také dočtete. Otvorovým výplním by určitě prospěla především změna přístupu jejich majitelů. Ačkoli jejich pořizovací náklady jsou nezřídka vyšší než například cena osobního auta (obzvláště u novostaveb a bytových domů), setkáváme se denně se zákazníky, kteří jejich údržbu zcela ignorují i přes zjevně zhoršující se vlastnosti a komfort užívání volají obrazně „5 minut po dvanácté“. Oproti tomu jsou auta u většiny majitelů „hýčkána“ pravidelným odborným servisem, výměnami oleje apod. Ne že by okna a dveře byla tak náročná, ale jakýsi kompromis v přístupu může ve výsledku ušetřit nemalé peníze či zabránit zániku záruky na výrobek.

Na servis oken a dveří tedy nezapomínejte a v případě potíží se můžete obrátit na ASOK.

Více o ASOK.cz

Zdroj foto: ASOK.cz


Mohlo by vás zajímat

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domu či bytu bývá náročným projektem, který může dramaticky změnit atmosféru a funkčnost vašeho životního prostoru. Jedním z důležitých požadavků při plánování rekonstrukce bývá i celková změna osvětlení, která zvýrazní architektonické prvky, vylepší náladu a zvýší efektivitu prostoru.

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

V bytových domech mohou závady na kanalizaci způsobit problém nejen majitelům jednoho bytu, ale hned několika. V bytových domech je tak extrémně důležitá prevence ucpaných odpadů. Jak na ni a jak postupovat v případě, že dojde k ucpání odpadu?