Sníte o nové kuchyni? Inspirujte se nejnovějšími trendy

Kuchyně je srdcem domova a pokud se v ní necítíte dobře, není proč s její rekonstrukcí otálet. Co když se ale sen o krásnější kuchyni rozhodnete přetvořit v realitu, ale vůbec netušíte, jak by měla nová kuchyň vypadat? Inspirujte se trendy, které budou kuchyním v roce 2020 údajně slušet nejvíce.

Sníte o nové kuchyni? Inspirujte se nejnovějšími trendy

Ještě než se plně ponoříte do námi vybraných trendů, vás chceme upozornit na jednu věc: Trendy udávané předními interiérovými designéry nám sice mnohdy dodají pocit, že si vybíráme to nejlepší, ale stále se jedná o trendy, které mohou vyšumět stejně rychle jako se zjevily. Proto se jimi inspirujte, avšak ve finále se vždy rozhodujte svým srdcem a intuicí. Obzvláště pak řešíte-li financování rekonstrukce kuchyně půjčkou, vás mohou unáhlená rozhodnutí v budoucnu mrzet dvojnásob.

Dramatické barvy

Celobílá kuchyně je klasikou, která sice neomrzí, ale ani příliš nenadchne. Odborníci s citem pro estetiku se shodují, že výrazná barva jako modrá, červená nebo olivová přidá kuchyni na dramatičnosti i hravosti. A rozhodně se nemusíte držet pouze jednoho barevného odstínu – zkuste namixovat kupříkladu tmavě modrý dekor spodních skříněk spolu s šedým dekorem horních skříněk. Ne každý chce být ve své kuchyni pohlcen dramatickou atmosférou, proto se vedle tmavších barev budou v kuchyních hojně objevovat i nejrůznější odstíny zelené. Trend zelených kuchyní jde ruku v ruce s udržitelným způsobem života, který v kuchyni zastává použití přírodních materiálů, ekologicky nezávadného vybavení a co nejšetrnějších produktů.

Šach mat

Lesklé povrchy kuchyň sice opticky zvětší, ovšem vedle svěžích matných povrchů již začínají vypadat poněkud zastarale. Šedá, černá nebo zelená kuchyně v matném provedení doplněná o prvky ze dřeva či korku se opět čím dál více přibližuje trendu přírodních a minimalistických interiérů.

Chytré kuchyně

Možná vás překvapí, že v moderních kuchyních se dotyk přírody snoubí s moderními technologiemi, které představují evoluci v mnoha aspektech. Kromě klasických senzorů a detektorů se jedná zejména o revoluční spotřebiče, jejichž inteligence sahá až za hranice naší fantazie. Co byste řekli chladničce, která vás upozorní na blížící se zkázu potravin, nebo kávovar, co vám připraví kávu, zatímco vstáváte z postele? Inteligentní prvky kuchyně mohou být velmi užitečné, ale při jejich výběru se vyplatí myslet kriticky a dobře zvážit, které vám doopravdy mohou ušetřit čas i peníze a bez kterých se v životě naopak obejdete.

Prosklená dvířka

Kuchyňské linky s prosklenými dvířky slaví comeback a v dalším roce po nich údajně bude poptávka větší nežli v 90. letech. Podle předních světových designérů na tom nese zásluhu především éra minimalismu a fakt, že lidé se zbavují nepotřebných věcí, a to nejen v kuchyni. Prosklená dvířka navíc umožní dát na odiv skvostné sady nádob nebo vintage kousky, které si zaslouží být vidět.


Mohlo by vás zajímat

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ