Trápí vás nesnesitelné vedro a vysoké účty za energie? Připravte svůj panelák na letní vedro již teď a v zimě pak ušetřete za topení

Máme specializované řešení pro panelové a bytové domy

 Trápí vás nesnesitelné vedro a vysoké účty za energie? Připravte svůj panelák na letní vedro již teď a v zimě pak ušetřete za topení

Komfort ochrany před sluncem i mrazem pomocí venkovních rolet nebo žaluzií nemusí být řešením jen pro rodinné domy. I panelák může mít stínění pojaté v moderním a efektivním stylu.

Úspora za vytápění, lepší spánek nebo ochlazení v horkém létě představují luxus, který si mohou dopřát i obyvatelé panelových domů. Odborník v oboru stínící techniky, společnost Almma s.r.o. přináší zajímavé tipy a rady na vylepšení bydlení v panelových domech.

STÁLE OBLÍBENĚJŠÍ A PRAKTIČTĚJŠÍ

V posledních letech jsou venkovní rolety u obyvatel panelových domů stále oblíbenější. Rozvoj tohoto trendu je dán především nespornými výhodami, které takový způsob stínění přináší nejen jednotlivým bytům, ale i celému domu. Jedním ze dvou klíčových benefitů je ochrana před sluncem v letních měsících, kdy rolety dokáží snížit teplotu v bytě až o 10°C, což je velmi znatelný rozdíl. Oproti tomu v zimě zase dokáží pomoci ušetřit za vytápění, protože na okně utvoří v podstatě třetí vrstvu a pomohou tak s úsporou nákladů na tepelné energie až o 15%. V případě kompletního osazení oken panelového domu, kdy si tak vlastně „zamknete teplo doma“, může být celková úspora za vytápění opravdu vysoká.

Tím ale výhody venkovních rolet nekončí. Podstatná je například i jejich dokonale zatemňující schopnost, která zaručí absolutní tmu, důležitou pro zdravý spánek. U domů stojících v lokalitách se zvýšenou hladinou hluku je pak nedocenitelná i vlastnost zvukové bariéry, kdy se hlučnost snižuje až o 10 dB.

PANELOVÝ DŮM S NADČASOVOU VIZÁŽÍ

Prozatím méně častým, ale též stále více oblíbeným venkovním stíněním u panelových domů jsou venkovní žaluzie. Nejen že jsou zajímavým designovým prvkem zevnějšku paneláku, ale jednotlivým domácnostem přinesou i vysoký komfort jednoduché regulace světla v bytě. Při vhodném výběru typu lamel žaluzií dokáží při plném stažení zajistit téměř úplnou tmu. Díky možnosti plynulého polohování je možné nastavit v místnosti jakoukoliv intenzitu světla a to včetně úplného vytažení do schránky, takže světelná propustnost okna není v případě potřeby nijak narušena. pan.dum

VÍCE = MÉNĚ: DRŽTE SPOLU A DOSTAŇTĚ SLEVU

Častým dotazem na tyto druhy stínění je pořizovací cena. Ta je ovšem ovlivněna vždy několika důležitými faktory, takže její přesné určení není bez jejich zahrnutí možné. Jedním z nich je například počet oken, na které je stínění instalováno. Společnost Almma s.r.o. nabízí systém množstevních slev, které je možné po předchozí konzultaci aplikovat. V praxi to vypadá tak, že pokud má o stínění zájem více bytových jednotek, je možné jejich zaměření i realizaci spojit a celková cena je pak díky uplatněné množstevní slevě výrazně nižší. Obecně platí: čím více oken, tím větší sleva. Z toho vyplývá, že pokud se například SVJ rozhodne pro instalaci venkovního stínění na okna všech bytových jednotek, je zde na vstupní investici možná úspora až 45%. Když pak přihlédneme k tepelným vlastnostem venkovních rolet, o kterých jsme psali výše, kdy je možné ušetřit i na nákladech za vytápění v zimním období, zjistíme, že návratnost této investice je podstatně kratší, než by se mohlo zdát. Cenovou kalkulaci panelákového stínění lze poptat na webových stránkách www.almma.cz.

VYPLATÍ SE NEČEKAT

Zima bude pomalu za námi, ale není třeba vyčkávat na parno, které s sebou opět přinesou letní měsíce (jak se říká: pozdě bycha honiti). Odborníci doporučují neodkládat montáž venkovního stínění až na hlavní sezónu, ale být takzvaně o krok napřed. Proto ideální doba na realizaci je v jarním období. Vybrat si vhodného dodavatele venkovního stínění nemusí být vůbec lehký úkol, protože společností s tímto zaměřením je v České republice mnoho. Proto je důležité věnovat pozornost zkušenostem i referencím, které mohou být při výběru jedním z klíčových faktorů. Společnost Almma s.r.o. je na českém trhu stínící techniky letos již 25. rokem a za toto čtvrt století nasbírala nepřeberné množství zkušeností, které z ní dělají skutečného odborníka v oboru. Dlouhá řada kladných referencí od klientů nejen z řad SVJ, která mají na svých domech venkovní rolety od tohoto českého výrobce, hovoří za vše. Odborní poradci společnosti Almma s.r.o. pomohou s výběrem ideálního typu stínění každému domu na míru.

Ke svému 25. výročí připravila společnost Almma s.r.o. různé akce, které můžete pravidelně sledovat na webových stránkách www.almma.cz nebo na Facebooku.

Alma

7. BŘEZEN: DEN VYTAŽENÝCH ROLET V PRAZE

U každého výrobku, ať už se rozhodujeme pro cokoliv, je vždy pro rozhodování nejlepší, si ho prohlédnout a vyzkoušet naživo. U venkovního stínění toto platí především a proto společnost Almma s.r.o. pořádá den otevřených dveří na své vzorkové prodejně v Praze. Každý návštěvník si tak bude moci na vlastní oči prohlédnout každý detail i všechny funkce jednotlivých typů venkovního stínění a vyzkoušet jejich ruční i elektrické ovládání. Všichni odborníci z prodejny i vedení společnosti Almma s.r.o. se budou na všechny návštěvníky těšit ve zbrusu nové vzorkové prodejně 7. března 2024 na adrese Antala Staška 121/22 v Praze 4 – Krč od 8:00 hodin. Pro větší komfort a lepší možnost individuálního poradenství mohou zájemci o návštěvu využít elektronického rezervačního formuláře a zamluvit si tak přesnou hodinu pro svoji návštěvu. K rezervaci není potřeba žádná registrace. Rez.

Alma

______________________________________________________________________

CO VŠE MŮŽETE SE SOUSEDÉ.CZ ZÍSKAT:


Mohlo by vás zajímat

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Ve velkých městech nachází svůj domov většina mladých lidí, ale i řada rodin a seniorů v různě velkých bytech v centru, častěji pak v panelácích na okraji. Bytové domy nejsou výjimkou ani v malých městech a na vesnicích. Je jedno, zda lidé byt vlastní, nebo jsou v pronájmu. V domě nejsou sami a se svými sousedy mají společné prostory, o které se musí starat. A tady může někdy nastat kámen úrazu. Jaké existují možnosti úklidu společných prostor?