Trávník kolem domu, kdo se o něj postará?

Kolem každého domu bývá kus zelené plochy, či pár okrasných lístků, v některých případech se jedná spíše o plevel, který je tam omylem než cíleně, ale je tam. A na jaře začíná přibývat spekulací o tom, kdo bude letos trávník sekat.

Trávník kolem domu, kdo se o něj postará?

V létě již začíná být situace neúnosná, protože vršky travin se začínají pomalu ale jistě drát do prvních pater bytů a ne každý obyvatel má připravený slamník na jejich sklizeň. Kdo tedy nese odpovědnost za posekání trávníků kolem vašeho domu?

Odpověď na tuto otázku je velmi prostá. Zelené plochy kolem domů vždy někomu patří, ať už družstvu, společenství vlastníků jednotek či jiné právnické osobě, fyzické osobě, nebo státu. Všechny tyto informace najdete na katastru nemovitostí, nebo vám je sdělí někdo pověřený z vašeho domu. A podle výsledku pak jednáte. To znamená, že buďto začnete urgovat správce ve vašem domu, nebo začnete psát dopisy a e-maily na úřady a příslušným osobám. Někdy ale zabere dopisování a vyřešení situace tolik času, že je snad i rychlejší vypůjčit si z blízkého statku stádo ovcí a nechat zeleň kolem domů spást.


Mohlo by vás zajímat

SOFTLINK - CEM BYTOVÉ DOMY

SOFTLINK - CEM BYTOVÉ DOMY

Jak plnit legislativu o dálkových odečtech pro bytový dům? Dnes i v budoucnosti? Máme pro Vás řešení!