Venkovní rolety aneb pomáhat a chránit na jiný způsob

Máte ve Vašem bytě v zimě chladno a chcete ušetřit za vytápění? Nebo se naopak ve Vašem bytě pod střechou nedá horkem v létě normálně žít? Potřebujete jen ještě více zhodnotit Váš byt či nemovitost? Řešení je snadné.

Venkovní rolety aneb pomáhat a chránit na jiný způsob

Jednou z nejdůležitějších funkcí předokenních rolet je stínění, ale i ochrana proti všemožným povětrnostním vlivům. Dalším užitkem, o kterém ale málokdo ví, je úspora energie. V zimě totiž okny uniká nejvíce tepla a stažená roleta to může významně regulovat. Tím uspoříte zároveň za vytápění v zimě a klimatizaci v létě. Mezi staženou roletou a sklem se vytvoří vzduchová kapsa, která nepustí teplo ven, nebo v létě naopak dovnitř. Další výhodou je snížení hluku. To oceníte hlavně pokud bydlíte v rušné ulici. Většina výrobců uvádí, že rolety dokáží znatelně zmírnit venkovní hluk.

Almma s.r.o.

Bezpečnostní rolety

Jak už název napovídá, tak vás bezpečnostní rolety mohou ochránit před nezvanými hosty. Předokenní bezpečnostní rolety jsou pro zloděje velkou komplikací, protože je do domu nebo bytu složitější vniknout. Navíc zloděj při vloupání způsobí větší hluk.

Jak předokenní rolety pomáhají a chrání v praxi?

  • Zajistí úsporu energie při vytápění. Rozdíl teplot v bytě může být stejný, jako když máte okna s dvojsklem nebo trojsklem. Zvýšení tepelné pohody je přibližně o 2-4 stupně Celsia.

  • V létě Vás ochrání před sluníčkem a horkem. Venkovní roleta dokáže v létě odstínit až 10 stupňů tepla. Dokonce i v případě, že roleta není stažená až dolů k parapetu.

  • Zabrání nežádoucím pohledům zvenčí. Ve chvíli, kdy roletu uzavřete, tak se přes ni nedá podívat dovnitř ani v případě, že stojíte těsně u okna. Navodí bezpečný pocit: „Můj dům, můj hrad.“

  • Chrání proti nepříznivým přírodním vlivům, například při silném větru, dešti i kroupách.

  • Zajistí bezpečí tím, že chrání proti vloupání. Už základní roleta poskytne dostatečnou míru bezpečnosti a bez hrubého násilí nelze roletu překonat.

  • Chrání před venkovním hlukem. Roleta odhluční 8 až 10 decibelů vnějšího hluku.

  • V neposlední řadě pořízením rolet do Vašeho bytu výrazně zhodnocujete své bydlení.

Almma s.r.o.

Montáž a servis venkovních rolet

Naše společnost Almma s.r.o. vznikla v roce 1999 a přes 20 let vyrábíme, montujeme a poskytujeme servis na venkovní rolety a žaluzie. Vzorkovnu najdete v Praze 10 a výrobu v Dobříši. Pokud jste členy SVJ/BD, můžete využít velice zajímavých množstevních slev. Při objednání venkovních rolet SVJ/BD je navržen společný postup, jednotné provedení a vše zpravidla bývá hrazeno ze společného fondu. Stačí představenstvu SVJ/BD navrhnout možnost osazení rolet na celý dům. Od nás dostanete návrh řešení přesně na míru, rychlou realizaci a jistotu kvalitního servisu. Za dobu působení máme velké zkušenosti s realizacemi rolet na panelové domy, bytové domy i jednotlivé byty.

Zaujal Vás tento článek? Pokud ano, podívejte se na naše internetové stránky ALMMA s.r.o. Pokud potřebujete více informací, kontaktujte nás.

Více o Almma s.r.o.

Zdroj foto: Almma s.r.o.


Mohlo by vás zajímat

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domova a úžasné možnosti moderního osvětlení

Rekonstrukce domu či bytu bývá náročným projektem, který může dramaticky změnit atmosféru a funkčnost vašeho životního prostoru. Jedním z důležitých požadavků při plánování rekonstrukce bývá i celková změna osvětlení, která zvýrazní architektonické prvky, vylepší náladu a zvýší efektivitu prostoru.

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Praktické tipy na rekonstrukci kuchyně

Kuchyně je srdcem každého domova. Je to místo, kde se rodina setkává u jednoho stolu, kde se vaří a sdílí společné okamžiky. Proto není divu, že rekonstrukce kuchyně je jedním z nejoblíbenějších projektů, jak povýšit interiér na další úroveň. Ale jak na to? V tomto článku se podíváme na praktické tipy a nápady, které pomohou proměnit kuchyni v místo, které vás bude inspirativně doprovázet společnými momenty s vašimi nejbližšími.