Webinář: Jak na odhlučnění místností v bytovém domě, aneb tiché spolubydlení

Téma: Požadavky v ochraně proti hluku, a návrh opatření vedoucí k odhlučnění místností, tedy ke snížení emisí hluku.

Webinář: Jak na odhlučnění místností v bytovém domě, aneb tiché spolubydlení

Téma: Jak na odhlučnění místností v bytovém domě, aneb tiché spolubydlení

Pořadatel: SousedeCZ s.r.o.

Přednášející: Ing. Pavel Říha

Den: středa 11. 1. 2023

V čase: 17:30 - 18:00

Kde: Online


Vážení předsedové, členové výboru, přátelé,

portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ. Aktuálním tématem, které jsme zvolili je téma „Jak na odhlučnění místností v bytovém domě, aneb tiché spolubydlení.” Toto téma krásně zapadne do problematiky sousedského spolubydlení a hlukového komfortu spolubydlení. Tématem Vás provede Ing. Pavel Říha odborník v oblasti odhlučnění.

Agenda webináře:

  • Jaký hluk nejvíce dokáže v bytových domech potrápit
  • Řešení v podobě ultratenkých akustických desek WOLF
  • Příklady řešení odhlučnění stropu
  • Příklady řešení odhlučnění podlahy
  • Příklady řešení odhlučnění stěn
  • Pomůcka v podobě Příručky správného odhlučnění
  • Komponenty zlepšující detaily při odhlučnění
  • Možnosti poradenství
  • Dotazy posluchačů

Webinář je určen výborům, správcům, členům SVJ, kteří chtějí znát odpovědi na přetrvávající problém v hlučnosti společných prostor i bytových jednotek.

Pro účast na webináři se prosím registrujte přes přihlašovací formulář do 10. 1. 2023 do 24:00 hod.

Pokud máte již nyní dotazy, nebo vás napadl námět na další webinář oslovte nás na emailu: zlata.botero@sousede.cz

Na vaši účast se těší za tým sousedé.cz Zlata Botero Vašková a Ing. Pavel Říha.


Medailonek o přednášejícím:

Ing. Pavel Říha

Pavel Říha je odborník na odhlučnění ve společnosti CIUR a.s. Na pozici specialisty senior akustika pracuje již 5. rokem, ve společnosti je však už 11 let. Za své působení ve společnosti má mnoho zkušeností se stížnostmi, problémy a nešvary ohledně hluku v bytových domech. Dokáže s klientem pracovat na odhalení zdroje hluku. Za sebou má přípravu vícero řešení odhlučnění. Dokáže najít tedy jak technické řešení na míru, tak utišit emoce mezi sousedy. Řeší odhlučnění nejen v panelových domech, ale také v novostavbách. Spolupracuje s firmou WOLF Bavaria, která má výhradní zastoupení v ČR právě prostřednictvím společnosti CIUR a.s. Ve firmě se také zabývá následným školením firem, které odhlučnění provádí. Věnuje se také zákaznické podpoře prostřednictvím Centra péče o zákazníky CIUR. Zde odpovídá na dotazy klientů, které hluk v bytových domech trápí.

Krátce o společnosti CIUR a.s.

Od svého založení v roce 1991 patří česká rodinná firma CIUR a.s. ke světovým lídrům v oblasti výroby celulózových vláken na bázi recyklovaného papíru. Osmdesát procent produkce míří na export do celého světa. Ve výrobním závodě v Brandýse nad Labem se zpracuje více než 30 tisíc tun druhotného papíru ročně a z recyklovaného mixu se vyrábí více jak 60 druhů výrobků. Od Climatizeru Plus, který je považován za základ výroby, se firma dopracovala k ostatním produktům na bázi rozvlákňování papírové hmoty. Nástřiky na bázi celulózy zlepšují akustiku v prostoru. Z recyklovaných papírových směsí lze vyrobit ekologické stelivo pro domácí mazlíčky nebo substráty pro zdravé výživné klíčky rostlin. CIUR dokáže nahradit v náročných filmových scénách světoznámých filmů i sníh. CIUR zastupuje v oblasti stavebnictví na českém trhu vzduchotěsné systémy a inteligentní membrány pro clima®, akustické desky WOLF, izolační systémy s dřevovláknitými deskami UNGER DIFFUTHERM. Speciální část firmy tvoří divize TZB, dodavatel klimatizačních jednotek a tepelných čerpadel.

Na portále sousedé.cz partnera naleznete na tržišti ZDE


Mohlo by vás zajímat