Webinář: O cenách tepla s Pražskou teplárenskou

Ve webináři se podíváme nejen na ceny tepla z centrálního zdroje, ale také na porovnání u zdrojů decentralizovaných.

Webinář: O cenách tepla s Pražskou teplárenskou

Pořadatel: SousedeCZ s.r.o.

Přednášející: Ing. Petr Štěpánek, Ph.D., Ing. Jan Vondráš

Den: 17. 5. 2023

V čase: 17:30 - 18:00

Kde: Online


Vážení předsedové, členové výboru, přátelé,

portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ.

Dalším tématem, které jsme připravili v letošním roce je, „O cenách tepla s Pražskou teplárenskou“. Problematika cen tepla je téma, které rezonuje společností, zvláště nyní v období vyúčtování služeb a nedoplatků na cenách. Ve webináři se podíváme nejen na ceny tepla z centrálního zdroje, ale také na porovnání se zdroji decentralizovanými. Tématem Vás provede Ing. Petr Štěpánek, Ph.D. (Pražská teplárenská a. s. ze skupiny Veolia), Ing. Jan Vondráš ze společnosti Invicta BOHEMICA, s. r. o.

Agenda webináře: 1. Stručné seznámení se strukturou a obsahem ceníku PT a. s. po změnách z ledna 2023

  • Struktura ceníku dle jednotlivých smluvních typů a sazeb
  • Změny od I/23: změna fakturačních jednotek a změna názvů sazeb

2. Konkurenceschopnost cen tepla z CZT ve srovnání s cenami z decentrálních zdrojů – plynových kotelen a tepelných čerpadel

  • Základní popis problematiky
  • Vývoj cen komodit v posledních dvou letech
  • Proč tendence k odpojování z CZT
  • Standardní porovnání výpočtů cen z decentrálů
  • Doporučení jak správně postupovat

3. Dotazy posluchačů

Webinář je určen výborům, správcům, členům SVJ, kteří si chtějí udělat jasnější představu jak cenotvorba vzniká a vzít si doporučení pro tvorbu vlastního úsudku.

Pro účast na webináři se prosím registrujte přes přihlašovací formulář do 16. 5. 2023 do 24:00 hod.

Pokud máte již nyní dotazy, nebo vás napadl námět na další webinář oslovte nás na emailu: zlata.botero@sousede.cz

Na vaši účast se těší za tým sousedé.cz Zlata Botero Vašková, Ing. Petr Štěpánek a Ing. Jan Vondráš


Medailonek o přednášejících:

První kratší blok Vám představí Petr Štěpánek, vedoucí oddělení péče o zákazníky Pražské teplárenské a. s. ze skupiny Veolia. Hlavní přednášku pak odprezentuje Ing. Jan Vondráš ze společnosti Invicta BOHEMICA, s. r. o. (informační a konzultantská společnost v oblasti energetiky a financí, člen CZ AEE - České asociace pro ekonomiku energetiky).

Krátce o společnosti Pražská teplárenská, a. s.

Pražská teplárenská a. s. je součástí skupiny Veolia, která v celosvětovém měřítku zaujímá s téměř 172 tisíci zaměstnanci na pěti kontinentech vedoucí postavení v oblasti udržitelného rozvoje měst i průmyslu. V České republice patří skupina Veolia k nejvýznamnějším poskytovatelům vodohospodářských, energetických a odpadových služeb a patří mezi dvacítku největších podniků v české ekonomice. Pražská teplárenská a.s. byla založena v roce 1992 a svými aktivitami navazuje na tradici Elektrických podniků královského hlavního města Prahy, které byly založeny dne 1. září 1897. Pražská teplárenská je z hlediska počtu provozovaných zařízení jednou z největších teplárenských společností v České republice. Aktivity společnosti jsou soustředěny na oblast hlavního města Prahy a přilehlých oblastí. V Praze pokrývá téměř 25 % trhu tepelnou energií a dodává teplo pro více než 230 000 domácností, řadu administrativních budov, průmyslových podniků, stovky školských a zdravotnických zařízení a dalších subjektů. Hlavním předmětem činnosti společnosti je výroba a rozvod tepelné energie.

Na tržišti portálu sousedé.cz najdete Pražskou teplárenskou a její služby ZDE


Mohlo by vás zajímat

SOFTLINK - CEM BYTOVÉ DOMY

SOFTLINK - CEM BYTOVÉ DOMY

Jak plnit legislativu o dálkových odečtech pro bytový dům? Dnes i v budoucnosti? Máme pro Vás řešení!