6 věcí, díky kterým bude i obr milovat život v malém bytě

Ceny bytů už se spíš podobají špatným vtipům, ale bydlet někde musíme.

6 věcí, díky kterým bude i obr milovat život v malém bytě

Ceny bytů už se spíš podobají špatným vtipům, ale bydlet někde musíme. A kdo říká, že malý byt je k ničemu, ten asi nezná 6 věcí, díky kterým se i z malého bytu stane útulné království.

1. Všechno má své místo

Pamatujete si Bronštejnovu metodu logického uspořádání předmětů na stole? A jak si ji Zdeněk Svěrák, hrající Miroslava Zajíce v Básnících, upravil na svou Zajícovu variantu? Teď je řada na vás! V malém bytě by měla každá věc mít své neměnné místo. Využijte veselé věšáky a odkládejte na ně klíče, kabáty, nebo i tašky a batohy. Botám ve skříni udělejte také stálé místo a hlavně ho dodržujte :) Když pak přijdete domů, rovnou vše uložte na své místo a budete překvapeni, jak se vlastně nikde nic neválí a máte tak víc místa.

2. Ukryjte vše, co jde

Jako malé děti jsme rádi tvořili různé skrýše. Proč v tom nepokračovat i v dospělosti? Samozřejmě trochu jinak. Ale přesto! Nemáte místo na velkou skříň? Namontujte poličky od podlahy až ke stropu a pořiďte si na ně různé ukládací boxy. Změřte si prostor pod postelí – i tam se dají ukrýt vaše poklady a třeba sezónní oblečení. Budete překvapeni, kolik prostoru se dá pro skrýše využít a co vše se do nich vejde.

3. Nenechte se zavalit zbytečnostmi, darujte

Připomíná váš byt velké skladiště? A vážně všechny ty věci potřebujete? Vezměte si velký pytel nebo krabici a projděte byt. Berte postupně všechny věci do ruky a řekněte si, jestli je opravdu používáte, nebo jestli jsou vám vlastně k ničemu. Věřte, že když k sobě budete upřímní, vytřídíte spoustu nepotřebných věcí, které udělají radost někomu jinému.

4. Nakupujte potraviny v menším množství, zato častěji

Pryč jsou časy, kdy se naše babičky zásobily dvaceti kily mouky a cukru. Ani není potřeba nakupovat neskutečné množství ve slevách. Už jste si určitě všimli, že slevy se neustále opakují, takže velké zásoby vážně nejsou potřeba. Nákup pouze pár věcí vám navíc nezabere skoro žádný čas, a vy tak budete mít doma vše čerstvé a nebude se vám nic kazit, protože si koupíte jen to, co v příštích pár dnech opravdu sníte.

5. Pusťte do bytu světlo

Nevěřili byste, jak obyčejné denní světlo projasní a zvětší byt. Máte-li tmavé barvy na stěnách, nebude to tak jednoduché. Přemalujte na bílo. Váš byt bude krásně prosvětlen a i když pořád mluvíme o vašem malém bytečku, bude působit větší. Kolem oken byste neměli dávat žádné knihovny nebo velké kusy nábytku, zbytečně vám zamezí přístup světla do bytu.

6. Využijte prostor pro své záliby

Do každého bytu patří televize, gauč, velký stůl a křesla pro návštěvy. A teď se zamyslete ještě jednou. Opravdu se chcete řídit tím, co „by se mělo“? Jste spíš člověk, který se rád obklopuje návštěvami u sebe doma, nebo chodíte ven? Díváte se na televizi, nebo si raději čtete? Pořiďte si do bytu jen to, co se hodí vám. Vy jste přeci člověk, který ve vašem bytě žije. Neřiďte se předsudky druhých. Každý jsme jiný a každý trávíme svůj čas po svém. Někdo bude mít třeba v obývacím pokoji místo televize šicí stroj. No a? :)

Držíme vám palce, ať si svůj malý domov vybavíte podle svých představ. A jestli zatím nemáte vlastní království, které byste si chtěli vybavit, zkuste si najít malý byt na realitním portálu sousedé.cz.

Zdroj foto: www.pixabay.com


Mohlo by vás zajímat

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.