Chcete tu nejlevnější elektřinu a plyn? Zkuste e-aukce

Chcete levnější elektřinu nebo plyn? Co takhle e-aukce, tedy aukce energií přes internet? Tento snadný nástroj vám ušetří jak peníze, tak čas.

Chcete tu nejlevnější elektřinu a plyn? Zkuste e-aukce

E-aukce je šikovný internetový nástroj, který vám usnadní energetické výběrové řízení. Účastníci elektronických aukcí se sjednotí do jednoho většího celku a tím pádem jsou pro dodavatele výhodnější. Následně o tento velký celek dodavatelé energií bojují a nabízejí nejnižší možné ceny. Výhodou je, že celá aukce je velice rychlá, normálně trvá cca 20 - 30 minut.

E-aukční portál funguje na trhu s energiemi už od roku 2008. Každému zákazníkovi garantují minimální úsporu 10 %, svědomitou práci a důkladný zákaznický servis.

E-aukce fungují velmi jednoduše: Vyplníte formulář, kam připojíte současnou smlouvu o dodávce energií, svoje roční vyúčtování elektřiny a plynu a pokud jste uzavřeli dodatky ke smlouvě, tak je také přidáte. E-aukční portál poté analyzuje vaše současné podmínky a vybere vhodné partnery do aukce a sestaví zadávací podmínky. Vy poté jen podepíšete zadávací smlouvu. Portál o poptávku vyhlásí internetovou aukci energií a na základě dohodnutých podmínek pozvou vybrané dodavatele. Ve finále tým e-aukčního portálu** zkontroluje smlouvu** vítězného dodavatele. Vy potom sami podepíšete novou smlouvu o dodávkách energií.

Na otázky Magazínu dnes odpovídá Jan Weber, jednatel společnosti E-Aukce.

Jak můžou jednotlivé domácnosti / SVJ domy ušetřit na elektřině nebo plynu?

Stejně jako obce by i majitelé nemovitostí nebo předsedové SVJ měli být dobrými hospodáři a porovnávat si nabídky jednotlivých dodavatelů energií na trhu. Elektronické aukce jsou velmi jednoduchým způsobem, jak si každý může zkusit výběrové řízení na dodavatele. Díky aukcím může být roční úspora na elektřině až 25 % a na plynu až 40 %.

Jak vidíte vývoj cen plynu a elektřiny do budoucnosti? Jsou tam nějaké trendy?

Vývoj cen není jednoduché predikovat. Je závislý na aktuální situaci trhu, nicméně jako u většiny komodit i u energií lze očekávat v dalších letech zdražování, proto je určitě na místě ceny fixovat alespoň na 2 roky. Většinou dochází k mírnému snižování v druhé polovině roku.

Na co si dát pozor, když budu chtít získat nejlevnější elektřinu nebo plyn?

Na podmínky smlouvy s jednotlivými dodavateli - **smluvní pokuty, fixace cen, podmínky výpovědi, pokuty za odstoupení **a tak dále. My třeba návrh smlouvy posíláme předem k prostudování. Podle zákona máte možnost smlouvu s dodavatelem vypovědět do 14 dnů od uzavření a můžete od smlouvy odstoupit ještě i 14 dnů po zahájení dodávky.

Jaký vliv má koronavirová krize na ceny energií, jestli vůbec?

Určitě ne takový, jako například na ceny pohonných hmot. Cena energií mírně kolísala během května, ale dodavatele energií zůstali ledově klidní:-)

Co je momentálně pro odběratele elektřiny a plynu nejdůležitější?

Nejdůležitější je cena samotná a to nejen momentálně a taktéž zachování zvyklostí odběratele ve vztahu k dodavateli. Nikdo nechce složité papírování ani zdlouhavé schůzky a telefonáty. V E-aukcích všechno zařídíme za vás.

Přečtěte si také: Revoluce v nákupu levnější energie

Jak ušetřit na energiích?

Zdroj foto: Pixabay.com


Mohlo by vás zajímat

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Webinář: Budoucnost FVE pro bytové domy

Portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Ve velkých městech nachází svůj domov většina mladých lidí, ale i řada rodin a seniorů v různě velkých bytech v centru, častěji pak v panelácích na okraji. Bytové domy nejsou výjimkou ani v malých městech a na vesnicích. Je jedno, zda lidé byt vlastní, nebo jsou v pronájmu. V domě nejsou sami a se svými sousedy mají společné prostory, o které se musí starat. A tady může někdy nastat kámen úrazu. Jaké existují možnosti úklidu společných prostor?