Hledáte kde ušetřit? Investujte do výměny starých špaletových oken a ušetřete tisíce korun ročně!

Letošní raketový růst ceny energií jen potvrdil skutečnost, že meškat s úspornými opatřeními se nevyplácí! Pokud uvažujete o výměně oken ve vašem SVJ není již na co čekat, ceny energií pravděpodobně ještě porostou a inflace postupně prostupuje do všech oborů. Našetřené peníze v SVJ tak stále rychleji ztrácí na své reálné hodnotě. Proč investovat zrovna do výměny oken a na co si dát pozor?

Hledáte kde ušetřit? Investujte do výměny starých špaletových oken a ušetřete tisíce korun ročně!

Proč měnit špaletová okna?

Právě přes starší okna dochází v bytech k velmi výraznému úniku energií. V těch nejhorších případech se může jednat o únik o 35 až 40 % tepla.

To v souvislosti s výše zmíněným zdražováním energií, vede k rychle rostoucím účtům za vytápění. Nová okna však neprospějí domu jenom po ekonomické stránce. S výměnou špaletových oken se výrazně zvýší i komfort bydlení. Zejména v případě, pokud je dům v rušnější části města. Díky velmi dobré akustické izolaci, která dosahuje ve standardu akustického útlumu 46 dB se sníží celkové vystavení obyvatel domu vůči hluku z ulice.

Kromě toho se díky precizně profilované konstrukci rámu a celoobvodovému zafrézovanému těsnění budou okna i méně rosit, tím se snadněji dosáhne optimální vlhkosti v interiéru a výrazně se eliminujete i riziko vzniku plísní v okolí oken a jejich rámu.

Výměna špaletových oken vyžaduje jednání s památkáři

U mnohých staveb se ještě můžete setkat s původními špaletovými okny, která již dosloužila, jejich výměna však může být trochu komplikovaná. Pokud se dům nachází v památkové zóně nebo rezervaci je potřeba získat závazné stanovisko památkové péče. V rámci závazného stanoviska památkové péče se předkládá výkresová dokumentace stávajícího a navrhovaného stavu oken, odborný posudek stávajících výplní otvorů včetně sondáže barevnosti. Posuzuje také důvod výměny oken a zároveň nesmí chybět popis přesného počtu měněných prvků.

obrázek

Proč se obrátit s výměnou špaletových oken na nás?

V CREATIVE okna a dveře se postaráme o výměnu oken od A do Z. Většinu starostí tak můžete nechat na nás!

  • Poradíme vám s výběrem vhodných oken.
  • Okna přijedeme zdarma zaměřit Praze a okolí.
  • Rychle pro vás připravíme nezávaznou kalkulaci.
  • Vypracujeme potřebnou výkresovou dokumentaci.
  • Vše konzultujeme s Národním památkovým ústavem a Odbory památkové péče.
  • Vyrobíme i přesné repliky starých špaletových oken včetně všech ozdobných prvků, aby byl zachován původní architektonický ráz budovy.
  • Naše špaletová okna disponují unikátním konstrukčním řešením, díky čemuž je možné osazovat do nich nejen standardní jednoduché sklo, ale také izolační dvojsklo.
  • Zajistíme demontáž starých oken a jejich odvoz včetně ekologické likvidace.
  • Postaráme se i o veškeré manipulační a zednické práce.
  • Dozorujeme celou zakázku až po finální předání.

obrázek

Chcete vědět více? Zastavte se do našeho pražského showroomu!

Nejlepší ovšem je prohlédnout si vše na vlastní oči. Navštivte proto náš showroom, kde se můžete přesvědčit o kvalitě a precizním zpracování námi dodávaných oken. Rádi vám zde zodpovíme všechny dotazy a poradíme, jak se na výměnu špaletových oken připravit. Showroom je otevřen od pondělí do pátku mezi 08:00 až 16:30 hod. A najdete ho na adrese: Sokolovská 551/131, 180 00 Praha 8 - Libeň. Mapu a kontakty naleznete na našich webových stránkách

Zdroj foto: Creative okna-dveře s.r.o.


Mohlo by vás zajímat

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Ve velkých městech nachází svůj domov většina mladých lidí, ale i řada rodin a seniorů v různě velkých bytech v centru, častěji pak v panelácích na okraji. Bytové domy nejsou výjimkou ani v malých městech a na vesnicích. Je jedno, zda lidé byt vlastní, nebo jsou v pronájmu. V domě nejsou sami a se svými sousedy mají společné prostory, o které se musí starat. A tady může někdy nastat kámen úrazu. Jaké existují možnosti úklidu společných prostor?

Moderní řešení detekce úniku plynu v bytových jednotkách

Moderní řešení detekce úniku plynu v bytových jednotkách

Přestože v České republice žádný zákon nenařizuje povinnost detekovat nebezpečné plyny v domácnostech, je instalace detektorů důrazně doporučována. Obzvláště pak v bytových domech představuje únik plynu riziko nejen pro obyvatele dané bytové jednotky, ale celého domu.

Domy s vlastní kotelnou mohou ušetřit desítky tisíc na DPH. Mnoho domů o tom neví, nebo se bojí změny?

Domy s vlastní kotelnou mohou ušetřit desítky tisíc na DPH. Mnoho domů o tom neví, nebo se bojí změny?

Teplo je již řadu let zařazeno ve snížené sazbě DPH 10 % resp. 12 % od roku 2024, naproti tomu plyn a elektřina nakoupené samostatně jsou v základní sazbě 21 %. Všechny centrálně vytápěné domy nakupují vytápění a teplou vodu s nižší sazbou DPH než bytové domy s vlastní kotelnou, které si nakupují plyn či elektřinu sami. Může váš dům také ušetřit?