Hliníková pergola – soukromí na vaší zahradě

Chybí vám na zahradě kousek soukromí? Postavte si na ní pergolu – ochrání vás před deštěm, oslňujícími slunečními paprsky i zvídavými pohledy. Jaké jsou moderní možnosti ve stavbě hliníkové pergoly na zahradě?

Hliníková pergola – soukromí na vaší zahradě

Pergola pro milovníky relaxace i přátelská posezení

Zahradní pergolu využijete při návštěvách i během odpočinku. Střecha vás chrání před rozmary počasí a volitelné boční zástěny poskytnou soukromí. Pergola nemusí být jen dřevěná, čím dál více majitelů zahrad sází na hliník. Rychle postavená hliníková pergola je navíc v podstatě bezúdržbová. Jaké jsou další vlastnosti moderních hliníkových pergol?

• Hliníkovou pergolu smontujete rychle a můžete ji začít ihned využívat. Detailně zpracované hliníkové profily vám poskytnou stín a soukromí na desítky let. Dodavatelé nabízí pergoly v mnoha velikostech a variantách, které se dají individuálně upravit.

• Materiál hliníkových pergol je takřka bezúdržbový. Zatímco dřevěné pergoly musíte pravidelně ošetřovat a natírat, hliník vám bude sloužit dlouhá léta i bez údržby.

• Kovové pergoly dodají vašemu domu a zahradě moderní vzhled. Nemusíte se bát, barva konstrukce a střechy na sluníčku nevyšisuje.

• Pěkná pergola zvedne hodnotu vaší nemovitosti. Propojení s vnitřní částí domu z ní udělá oblíbený kousek zahrady pro setkávání s přáteli, odpočinek, grilování nebo dětské hry.

Střecha hliníkové pergoly může disponovat látkou či průhledným materiálem nebo střešními lamelami. Ty se dají naklánět, čímž regulujete sluneční paprsky (podobně jako žaluzie). U dřevěné verze byste takovou funkci hledali jen těžko.

• Oproti klasické dřevěné variantě jsou hliníkové pergoly sice o trochu dražší, zato si nemusíte lámat hlavu s dalšími každoročními výdaji na opravy a natírání. Jednorázová počáteční investice vám do budoucna v podstatě ušetří peníze.

• Hliníkové pergoly se dají vyrobit na míru. Samonosné, s kotvením do stěny, s posuvnou střechou, se žaluziemi či roletami. Můžete si vybrat i různé barevné provedení tak, aby pergola zapadla do vašeho vkusu i zahrady.

Vzdušná pergola v dokonalé zahradě Objevte další výhodu své zahrady a postavte si na ní moderní hliníkovou pergolu. Bezúdržbový materiál a dokonalé stínění vám poskytnou místo, kde budete moci trávit hodiny odpočinkem nebo povídáním s přáteli. Rozšiřte svůj dům a využijte potenciál své zahrady naplno.

Foto: Max Ostwalt, Unsplash


Mohlo by vás zajímat

Darování nemovitosti mezi manželi

Darování nemovitosti mezi manželi

Co mám dělat, když chci manželce věnovat nemovitost, ale máme společné jmění manželů (SJM)? Dá se převod nemovitosti rozdělit mezi manžela a děti? A co když mi chtějí rodiče darovat byt tak, aby patřil jen mně? V tomto článku odpovídáme na nejčastější dotazy, které v Dostupném advokátovi řešíme při darování nemovitosti v manželství.

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Máte ve vašem domě nainstalovaný již mnoho let starý zamykací systém? Pak je načase zamyslet se nad jeho výměnou. I když je váš současný zámkový systém nadále funkční, jeho včasná výměna je investicí do výrazného zvýšení bezpečnosti všech obyvatel domu, jejich majetku i majetku a vybavení ve společných prostorách.

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Pěkná moderní domácnost, která vás energeticky nezruinuje – to je přání snad každého investora. Situace kolem elektřiny a plynu, nejisté výše splátek za hypoteční úvěry a zdražování neustále zvyšují nároky na hospodárný provoz budoucího obydlí. Naštěstí vám návrhy domů ve 3D pomohou najít praktická technická řešení. Také díky nim předejdete problémům, které mohou stavbu nečekaně prodražit. Proto nešetřete na plánování, ale naopak do něj investujte.