Jak šikovně rozšířit úložné prostory v malém bytě

Bydlíte v malém bytě či domě? Omezený prostor podporuje kreativitu. Pojďte se s námi podívat, jak ho využít do posledního kousku tak, abyste měli dostatek úložného místa na vše, co potřebujete. Vše pak jednoduše nakoupíte v naší sekci nábytku.

Jak šikovně rozšířit úložné prostory v malém bytě

Nejdříve si projdeme všeobecná pravidla, jak malý byt zařídit, aby se opravdu nenechalo nic náhodě. V malých bytech je důležité, abyste nechali prostoru určitou vzdušnost – volte proto nábytek chytře. Ideální je vestavěná skříň přímo na míru, která sahá až ke stropu. Aby prostor nepůsobil stísněně, volte světlý materiál a pomozte si i optickým klamem – díky zrcadlu bude prostor působit větší. Pro bezproblémovou manipulaci i v menších prostorech jsou neocenitelné posuvné dveře. Díky nim můžete projít bez potíží i kolem otevřené skříně. Není potřeba mít ale vždy skříně s dvířky. Místnost opticky zvětší i otevřené policové systémy, do kterých se dá přehledně naskládat téměř vše. Vzdušné police můžete využít i k rozdělení jednotlivých zón v bytě.

Závěsné systémy – ideální řešení do kuchyně

Jak trochu přifouknout kuchyň? Sáhněte po jednoduchém, ale o to efektivnějším řešení. Závěsné systémy zachraňují pořádek v malých kuchyních naprosto bezkonkurenčně. Nad kuchyňskou linku, nebo klidně i podél celé kuchyně, přimontujte tyče, na které pak pomocí háčků a závěsných košíčků pověste všechno, co potřebujete mít po ruce – od vařeček až po pánve. Pro maximální využití místa připevněte tyče klidně i ve dvou řadách. Dobře ale rozměřte rozestup, aby do sebe kuchyňské náčiní nenaráželo. Abyste využili opravdu každý centimetr místa, pořiďte si stohovatelné nádobí i dózy na potraviny.

Multifunkční pegboard

Stále oblíbenější pegboard už dávno není výsadou dílen a garáží. Jeho nenápadný vzhled a prakticky nekonečné možnosti ho posunuly i do kuchyní, předsíní a dalších místností. Díky háčkům na něj v kuchyni pověsíte vše, co má oko. Naběračky, vařečky, ale i pánve budou hned po ruce. V předsíni na něm můžete skladovat nejen klíče, kabelku či batoh, ale i boty – a to díky gumičce s háčky z obou stran, kterou boty snadno uchytíte.

Koupelnové vychytávky

Pokud se vám do koupelny nevejde vše, co byste tam mít chtěli, není potřeba hned brát do ruky vrtačku. Spoustu háčků a košíčků připevníte bez námahy na stěnu díky přísavkám. Skvělým pomocníkem v malé koupelně pak může být i magnetická lišta. Díky ní budete mít po ruce manikúrní nůžky, pinzety, ale třeba i pinetky a další drobnosti, které se rády ztrácí. A pokud jste se rozhodli vrtat, připevněte nad dveře jednoduchou polici, na kterou schováte čisticí prostředky. Praktické využítí prostoru, který by jinak zel prázdnotou.

Využijte opuštěné kouty

  • Máte doma nevyužitý roh nebo malý prostor pod schody? Drobnosti dejte do malých úložných boxů či košíků a uložte je tam.
  • Pokud nemáte skříně až ke stropu, jako náhradní úložný prostor výborně poslouží uzavíratelné plastové či papírové boxy, ve kterých na skříni můžete uchovávat sezónní oblečení či sportovní náčiní. Pro lepší orientaci boxy nadepište – usnadníte si hledání.
  • Pokud nemáte postel s úložným prostorem, jsou boxy na kolečkách skoro povinnou výbavou do malých bytů. Velkou výhodou je, pokud mají vnitřní organizér, díky kterému bude vše přehledně rozdělené. Sezónní oblečení ale můžete klidně schovat do kufru, který by nevyužitý jen zabíral místo.
  • Zbylo vám volné místo vedle okna? Využijte ho pro nenápadnou knihovnu – když přimontujete delší tyč na závěsy, hravě knihy schováte za závěsem.

Inspirujte se na biano.cz


Mohlo by vás zajímat

Darování nemovitosti mezi manželi

Darování nemovitosti mezi manželi

Co mám dělat, když chci manželce věnovat nemovitost, ale máme společné jmění manželů (SJM)? Dá se převod nemovitosti rozdělit mezi manžela a děti? A co když mi chtějí rodiče darovat byt tak, aby patřil jen mně? V tomto článku odpovídáme na nejčastější dotazy, které v Dostupném advokátovi řešíme při darování nemovitosti v manželství.

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Máte ve vašem domě nainstalovaný již mnoho let starý zamykací systém? Pak je načase zamyslet se nad jeho výměnou. I když je váš současný zámkový systém nadále funkční, jeho včasná výměna je investicí do výrazného zvýšení bezpečnosti všech obyvatel domu, jejich majetku i majetku a vybavení ve společných prostorách.