Ocenění nemovitosti umělou inteligencí. NEXT REALITY spustila novou aplikaci

Získat představu o ceně vaší nemovitosti nebylo nikdy tak snadné.

Ocenění nemovitosti umělou inteligencí. NEXT REALITY spustila novou aplikaci

NEXT REALITY na svých webových stránkách nebo přímo na https://chatbot.nextreality.cz/ spustila elektronického asistenta. Není nutné si s ním domlouvat schůzku – online makléř je k dispozici kdykoli, 24 hodin denně. Za dvě minuty se vás vyptá na všechny potřebné informace – typ nemovitosti a její výměra, lokalita a další. Poté stačí zadat jen e-mailovou adresu a telefonní číslo. Odhad ceny vaší nemovitosti hned uvidíte nebo vám bude obratem zaslán. Umělá inteligence je ale především objektivní a přesná. Vychází z cen prodaných nemovitostí v daném místě a čase. Cena, kterou nakonec vystaví, je realistická vzhledem k aktuální situaci na trhu.

Umělá inteligence je ale především objektivní a přesná. Vychází z cen prodaných nemovitostí v daném místě a čase. Cena, kterou nakonec vystaví, je realistická vzhledem k aktuální situaci na trhu

Cena minimální, průměrná a maximální

Výstupem, který dostane uživatel služby, jsou vlastně tři různé ceny. Minimální cena je ta, za níž možná nemovitost prodá ten, kdo na to vzhledem například k finanční tísni spěchá. Peníze může dostat prakticky ihned, protože jeho nemovitost koupí přes Českomoravský realitní fond přímo společnost NEXT REALITY. V případě potřeby může klient získat peníze na svůj účet již do 48 hodin. Další cenou je cena průměrná, za kterou se nemovitosti běžně v dané lokalitě prodávají. A pokud chce klient prodat co nejvýhodněji, pak ho bude zajímat cena maximální. V takovém případě je byt, dům či pozemek nadstandardně prezentován, například formou profesionálně natočeného videa, matterportu, placené propagace přes různé komunikační kanály. Nemovitost tak bude na očích velkému množství potenciálních zájemců. Pro maximální zisk z prodeje lze pro určité typy nemovitostí využít i formu prodeje on-line aukce.

obrázek

Chatbot cenu jen odhadne, další úkoly už plní živý makléř

Elektronický asistent není v oblasti online marketingu žádnou novinkou. S chatbotem můžete komunikovat v online obchodě s nábytkem, když sháníte novou pohovku, na pojišťovně, v cestovní kanceláři nebo třeba v obchodě s kosmetikou. V dnešní době si touto formou můžete objednat jídlo, zeptat se na předpověď počasí nebo si zamluvit taxi. V oblasti realit je umělá inteligence (alespoň v České republice) přece jen novinkou. Na druhou stranu, pořád jde jen o pomocný nástroj. Pokud chcete nemovitost reálně prodat, nemusíte se obávat – ujme se vás profesionál z NEXT REALITY. Chatbot je jen jakousi první instancí, na kterou se lze obrátit, pokud chcete znát vaše možnosti. Cena navržená chatbotem nebude nikdy stoprocentně přesná. Je to až živý makléř, který si nemovitost prohlédne a který zjistí její další důležité aspekty. Neruší zde klidný spánek blízká rušná silnice? Nejsou zde problémoví sousedi? Je z oken krásný výhled do okolí? Dá se pohodlně dostat do obchodu, na dětské hřiště, do školky, na zastávku autobusu? Jsou k pozemku přivedeny inženýrské sítě? Nejsou v interiéru zapotřebí udělat mírné opravy, nebo dokonce celá rekonstrukce? To vše jsou činitele, které hýbou reálnou cenou nemovitostí. Zatímco umělá inteligence analyzuje jen kvantitativní proměnné, tedy faktory, které lze vyjádřit čísly, někdy jsou neméně důležité (nebo ještě důležitější) proměnné kvalitativní. A ty nejlépe posoudí zkušený realitní makléř.

Vyzkoušejte to!

Na stránce https://chatbot.nextreality.cz/ v příjemné atmosféře a zcela nezávazně zjistíte odhad ceny vaší nemovitosti. Zvládnete to za dvě minuty a můžete pracovat i na mobilním zařízení. Vyzkoušet to můžete při cestě do práce, na pláži nebo v restauraci při čekání na oběd. A samozřejmě – tato služba je zcela zdarma.

Zdroj foto: Pixabay


Mohlo by vás zajímat

Návod na připojení nemovitosti k optické síti dle zákona č. 194/2017 Sb., o opatřeních ke snížení nákladů na zavádění vysokorychlostních sítí elektronických komunikací

Návod na připojení nemovitosti k optické síti dle zákona č. 194/2017 Sb., o opatřeních ke snížení nákladů na zavádění vysokorychlostních sítí elektronických komunikací

V dnešní digitální éře se kvalitní a rychlé internetové připojení stalo základním požadavkem nejen domácností. Na zavedení sítě elektronických komunikací by tak měl myslet každý, kdo se chystá stavět nebo rekonstruovat. Jedině tak si zajistí pohodlí vysokorychlostního připojení, vyhne se do budoucna zbytečným nákladům a zároveň zhodnotí danou nemovitost.