Pojištění domácnosti & pojištění nemovitosti, rady, tipy, srovnání

Při pojištění domácnosti získáte komplexní pojištění vybavení vaší domácnosti, vašich věcí ve sklepě, v garáží nebo na zahradě. Stejně tak vám pojištění pokryje škody způsobené živlem (voda, oheň), odcizením nebo vandalismem.

Pojištění domácnosti & pojištění nemovitosti, rady, tipy, srovnání

Navíc jde zde zdarma pojištění občanské zodpovědnosti všech členů rodiny (u vybraných pojišťoven je člen domácnosti i zvíře).

Na co si ale musíte dát pozor při pojištění domácnosti

  • Pravidelné úpravy pojistné smlouvy každý rok (nové vybavení a spotřebiče ve vaší domácnosti)
  • Koupě domácího zvířete (pes, papoušek, kočka)
  • Mezi jednotlivými produkty pojišťoven jsou velké rozdíly. Měli byste si dát pozor na služby plnění, ne tolik na cenu (např: výše plnění při vytopení domácnosti)

Pojištění nemovitosti se vztahuje na chaty, chalupy, garáže, domy nebo bytové jednotky. Dále pak si můžete nechat připojistit váš bazén, plot, studnu nebo si zajistit pojistkou i zahradní architekturu (okrasné stromy, zahradí jezírka, apod.). Pojištěni pak budete proti škodě způsobené požárem, výbuchem, úderem blesku, pádem letadla, vichřicí, zemětřesením, pádem stromů nebo stožárů, sesuvem půdy nebo laviny, zřícením skal nebo zeminy, tíhou sněhu nebo námrazou, vodou z vodovodních nebo kanalizačních potrubí, nárazem vozidla, kouřem, nadzvukovou vlnou, zkratem nebo přepětím nebo náhodným rozbitím skla.

Na co si ale musíte dát pozor při pojištění nemovitosti

  • Pravidelné revize pojistné smlouvy po rekonstrukci nemovitosti nebo při změně ceny nemovitosti vlivem okolí (zhodnocení pozemku, kde je vaše nemovitost apod.)

Doporučujeme: každý rok udělat revizi pojistné smlouvy

  • Vhodné zajištění vaší nemovitosti může snížit cenu vaší platby za pojištění nemovitosti

Mohlo by vás zajímat

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Máte ve vašem domě nainstalovaný již mnoho let starý zamykací systém? Pak je načase zamyslet se nad jeho výměnou. I když je váš současný zámkový systém nadále funkční, jeho včasná výměna je investicí do výrazného zvýšení bezpečnosti všech obyvatel domu, jejich majetku i majetku a vybavení ve společných prostorách.

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Pěkná moderní domácnost, která vás energeticky nezruinuje – to je přání snad každého investora. Situace kolem elektřiny a plynu, nejisté výše splátek za hypoteční úvěry a zdražování neustále zvyšují nároky na hospodárný provoz budoucího obydlí. Naštěstí vám návrhy domů ve 3D pomohou najít praktická technická řešení. Také díky nim předejdete problémům, které mohou stavbu nečekaně prodražit. Proto nešetřete na plánování, ale naopak do něj investujte.

Venkovní terasa, tipy a triky

Venkovní terasa, tipy a triky

Plánujete nebo máte venkovní terasu? Co by na ní nemělo chybět? Venkovní terasa je ideálním místem pro odpočinek, relaxaci a setkávání s rodinou a přáteli. Je to prostor, kde si můžete vychutnat příjemné počasí a přitom zůstat v pohodlí svého domova. Vytvořte si dokonalou venkovní terasu, která bude sloužit jako oáza klidu a pohody pod širým nebem.