Polyuretanové systémy pro střechy: Inovativní ochrana a oprava

Polyuretanové (PUR) systémy pro střechy nabízejí širokou škálu využití v oblasti hydroizolace, ochrany a oprav. Tyto systémy, založené na vysoce kvalitních polyuretanových pryskyřicích, poskytují trvanlivou ochranu proti vlhkosti a odolnost vůči nepříznivým povětrnostním podmínkám.

Polyuretanové systémy pro střechy: Inovativní ochrana a oprava

Nejčastěji používaným řešením hydroizolace plochých střech byla od 50. let minulého století asfaltová lepenka a její různé varianty a modifikace. Spojovala se pomocí plynových hořáků – natavením, nebo v úplných počátcích pokládáním do rozlitého horkého asfaltu. V 90. letech 20. století se začíná rozšiřovat technologie fólií z měkčeného PVC spojovaných horkým vzduchem.

Tyto tradiční metody s sebou však nesou několik problémů, jako jsou obtížně řešitelné střešní detaily, křehnutí vlivem povětrnostních podmínek a UV záření, nebo možnost defektů v lepených spojích. Jako řešení těchto nedostatků se stále více uplatňuje revoluční technologie polyuretanových povlaků od firmy Weber.

Tyto membrány se nanášejí za studena pomocí válečku nebo airless stříkáním a přinášejí inovativní řešení pro renovace a rekonstrukce střech s několika klíčovými výhodami. obr.1

Vlastnosti a výhody PUR systémů jsou především:

  • Jednoduchá aplikace: PUR systémy lze snadno aplikovat a vytvářejí bezešvé membrány bez spojů, což minimalizuje riziko netěsností.
  • Vysoká odolnost: Jsou odolné vůči UV záření, čistícím prostředkům, chemikáliím a extrémním teplotám (-30 °C až +90 °C). Navíc se jedná o trvale elastický materiál. Dále tato technologie disponuje výjimečnou požární odolností B ROOF T3, kterou jiné konkurenční výrobky nenabízejí. Tato ochranná vrstva je vhodná také na střechy, kde se plánuje umístění solárních panelů a podobných konstrukcí.
  • Vysoká přemostitelnost trhlin: PUR systémy mají vysokou schopnost přemostit trhliny, což zajišťuje účinnou ochranu povrchu.
  • Jednoduché a spolehlivé řešení detailů: Polyuretanové povlaky umožňují jednoduché a spolehlivé řešení střešních detailů, což eliminuje komplikace spojené s tradičními technologiemi.
  • Široké možnosti použití: Lze je využít na ploché střechy, balkony, terasy, základy, vodní nádrže, parkovací plochy a další.
  • Záruka až 25 let: Výrobce poskytuje na toto řešení záruku až 25 let. Díky tomu máte jistotu, že investice do Vaší střechy je dlouhodobě zajištěna. obr.2

Renovace plochých střech:

Pro střechy z bitumenových pásů, měkčeného PVC nebo TPO fólií poskytují PUR systémy efektivní renovaci. Díky bezešvé technologii zajišťují 100% ochranu proti pronikání vlhkosti do konstrukce.

Renovace balkonů:

PUR systémy přinášejí rychlé a spolehlivé řešení pro renovaci balkonových konstrukcí. Materiál weberdry PUR balkon kombinuje polyuretanovou hydroizolační membránu s ochranným nátěrem weberdry PUR coat, což šetří čas a snižuje počet pracovních kroků.

Hydroizolace teras:

Pro terasy a balkony přináší PUR systémy efektivní ochranu proti pronikání vlhkosti, čímž prodlužují životnost konstrukce. Klasické řešení konstrukce zabraňuje pronikání vlhkosti a zvyšuje odolnost proti vnějším vlivům. Polyuretanové systémy pro střechy jsou tedy inovativní volbou pro hydroizolaci, ochranu a renovaci povrchů. S jejich širokými možnostmi použití a výhodami jsou ideálním řešením pro zachování kvality a trvanlivosti stavebních konstrukcí.

Polyuretanové systémy pro střechy jsou tedy inovativní volbou pro hydroizolaci, ochranu a renovaci povrchů. S jejich širokými možnostmi použití a výhodami jsou ideálním řešením pro zachování kvality a trvanlivosti stavebních konstrukcí.

Zdroj foto: PRAGOTHERM, servis fasád s.r.o.

______________________________________________________________________ CO VŠE MŮŽETE SE SOUSEDÉ.CZ ZÍSKAT:


Mohlo by vás zajímat

Návod na připojení nemovitosti k optické síti dle zákona č. 194/2017 Sb., o opatřeních ke snížení nákladů na zavádění vysokorychlostních sítí elektronických komunikací

Návod na připojení nemovitosti k optické síti dle zákona č. 194/2017 Sb., o opatřeních ke snížení nákladů na zavádění vysokorychlostních sítí elektronických komunikací

V dnešní digitální éře se kvalitní a rychlé internetové připojení stalo základním požadavkem nejen domácností. Na zavedení sítě elektronických komunikací by tak měl myslet každý, kdo se chystá stavět nebo rekonstruovat. Jedině tak si zajistí pohodlí vysokorychlostního připojení, vyhne se do budoucna zbytečným nákladům a zároveň zhodnotí danou nemovitost.