Revitalizace bytového domu? Obnova od Buřinky s ní může pomoci!

Slovo „obnova“ v každém vyvolává různé asociace. Někdo ji má spojenou čistě s hmotnými věcmi, jako je nábytek, nemovitost, jiný s emocemi – láskou, vztahy.

Revitalizace bytového domu? Obnova od Buřinky s ní může pomoci!

Ať už si pod tímto pojmem představujeme cokoli, většinou je spojen s něčím novým, lepším. Není proto divu, že tímto názvem pojmenovala Stavební spořitelna České spořitelny svůj produkt určený pro právnické osoby, konkrétněji pro společenství vlastníků bytových jednotek a bytová družstva.

Dluhy údržby zatěžují většinu bytových domů

Nejen obyvatelé bytových domů asi potvrdí, že v podstatě každý takový dům dříve či později čeká revitalizace. „Před rokem 1989 se do této oblasti bytových domů příliš neinvestovalo a dluh údržby dosáhl obrovských rozměrů,“ potvrzuje Ing. Gergana Sotirová, ředitelka externího prodeje Stavební spořitelny České spořitelny. Vlastníci nebo členové družstva díky revitalizaci získají celou řadu benefitů, které jim výrazně zlepší komfort bydlení. Od energetických úspor přes zvýšení hodnoty nemovitosti až po estetickou stránku bydlení. A právě na financování takového vylepšení Buřinka nabízí možnost úvěru Obnova.

Obnova pomůže rekonstrukcí, privatizací i refinancováním

Úvěrem Obnova je možné financovat nejrůznější potřeby spojené s bytovými domy. Ať už se jedná o zateplení fasády, výměnu oken, izolaci a zateplení střechy, bezkontaktní přístupové systémy, montáž hlasového a kamerového systému, renovaci balkonů a lodžií nebo výstavbu nových, výměnu osvětlení a elektroinstalace, rekonstrukci výtahů, instalaci zdrojů vytápění a ohřevu vody a další. Kompletní výčet financovatelných účelů najdete na webových stánkách www.burinka.cz. Finance z úvěru Obnova je navíc možné použít i na privatizaci bytových domů nejen z vlastnictví státu nebo měst a obcí, ale i jiných subjektů. Své uplatnění najde i při případném refinancování stávajících úvěrů poskytnutých těmto subjektům jinými bankovními institucemi.

Splatnost až 25 let nebo úspora na úrocích! Obnova toho nabízí mnohem víc!

Usnadnění revitalizace i pohodový průběh vztahu se spořitelnou až do úplného splacení není to jediné, co Obnova právnickým osobám poskytne. Kromě velmi příznivé úrokové sazby je to například i možnost financovat z úvěru celý investiční záměr. Jedná se navíc o takzvaně ANUITNĚ SPLÁCENÝ ÚVĚR, tedy úvěr bez spořící části a bez překlenovacího období. Klient tedy po celou dobu splácení platí stejné splátky, do nichž jsou zahrnuty veškeré poplatky. Doba splatnosti úvěru může být až 25 let. Úrokovou sazbu si klient může zafixovat na 5, 10 nebo 15 let, popřípadě na celou dobu splatnosti úvěru tedy až na 25 let.

Buřinka poskytuje úvěr do 400 tis. na bytovou jednotku bez zajištění. „Klient také jistě ocení, že nepožadujeme převod platebního styku a svůj účet může ponechat ve stávající bance a díky tomu neřeší žádnou deponaci splátek,“ uvádí Gergana Sotirová. Zajímavá je i doba čerpání, která je až 2 roky od podpisu smlouvy. Oceňovanou výhodou je také možnost mimořádných splátek z vlastních zdrojů nebo dotací, bez omezení výše a četnosti. Zahájení splácení úvěru z Obnovy je nastaveno ihned po prvním čerpání. Období čerpání a období splácení zde tedy není oddělené. „Toto nastavení generuje pro klienta značnou úsporu na úrocích,“ uzavírá Gergana Sotirová.

Více o Buřinka

Zdroj foto: Stavení spořitelna České spořitelny


Mohlo by vás zajímat

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.

Darování nemovitosti mezi manželi

Darování nemovitosti mezi manželi

Co mám dělat, když chci manželce věnovat nemovitost, ale máme společné jmění manželů (SJM)? Dá se převod nemovitosti rozdělit mezi manžela a děti? A co když mi chtějí rodiče darovat byt tak, aby patřil jen mně? V tomto článku odpovídáme na nejčastější dotazy, které v Dostupném advokátovi řešíme při darování nemovitosti v manželství.