Vybíráme žaluzie do interiéru: 3 varianty provedení

Stínicí technika má mnoho podob – některé z nich jsou velmi moderní, jiné zase dodržují technologii i styl prověřený časem. Nejnovější typy žaluzií můžete ovládat dálkově, poskytnou vám dokonalou tmu i ochlazení místnosti. Podle čeho vybírat žaluzie do oken a jaké jsou možnosti interiérového stínění?

Vybíráme žaluzie do interiéru: 3 varianty provedení

Klasické žaluzie do oken ochrání před sluncem i zvědavými pohledy

Vnitřní horizontální žaluzie ovládané řetízkem jsou nestárnoucí klasikou. Pomocí jednoduché manipulace můžete sami určovat, kolik světla (a případně i možností průhledu zvenčí) do svého domova pustíte. Jejich nevýhodou je ruční ovládání, nedokonalá temnota a nutnost pečlivějšího otírání při úklidu. Jako výhodu naopak oceníte nižší pořizovací cenu, širokou nabídku rozměrů a snadnou instalaci. Žaluzie do oken dnes seženete v mnoha barevných odstínech či dekorech, budou tak slušet každému oknu.

Vertikální žaluzie – z kanceláře do obývacího pokoje

Vertikální žaluzie visí v místnosti od stropu po podlahu a často se využívají v kancelářských prostorech. Dnes se však čím dál častěji objevují i v domácnostech, kde plní svou funkci a zároveň dodávají místnosti na vzdušnosti. Umí prostor šikovně rozdělit a zastínit sluneční paprsky. Díky široké paletě provedení určitě najdete dekor, který se do vašeho domova bude hodit. Moderní vertikální žaluzie se vyrábějí ve více než 120 typech a barevných provedeních.

Venkovní žaluzie vás v létě ochladí

Žaluzie nemusí být jen na vnitřní straně okna. Existují venkovní žaluzie, které vám poskytnou dokonalou tmu a navíc i ochranu proti přehřívání místnosti. V létě dokážou zatažené žaluzie snížit interiérovou teplotu až o 9 °C. Ovládají se manuálně pomocí řetízku či motoru z vnitřní strany okna nebo dálkovým ovládáním.

Žaluzie vybírejte podle funkce i vkusu

Při výběru žaluzií do oken si rozmyslete nejen požadované funkce, ale také výsledný optický efekt. Do velkých místností se hodí vertikální žaluzie, do menších pak vnitřní nebo vnější typ. Díky obrovské paletě vzorů a barev jistě najdete výrobek, který vám bude vyhovovat jak funkčností, tak provedením. Sklon žaluzií lze ovládat manuálně nebo elektricky, pokud byste si chtěli stínění usnadnit. Nebraňte se žaluziím a zažijte příjemný stín i v parném letním odpoledni.

Zdroj foto: pixabay.com


Mohlo by vás zajímat

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Chystáte se malovat? Nezapomeňte na penetraci

Před samotným malováním nepodceňte přípravu podkladu. Pokud si chcete usnadnit práci, ušetřit čas a nervy, použijte nejdříve penetrační nátěr, který připraví zeď na poslední vrstvu – výmalbu.

Darování nemovitosti mezi manželi

Darování nemovitosti mezi manželi

Co mám dělat, když chci manželce věnovat nemovitost, ale máme společné jmění manželů (SJM)? Dá se převod nemovitosti rozdělit mezi manžela a děti? A co když mi chtějí rodiče darovat byt tak, aby patřil jen mně? V tomto článku odpovídáme na nejčastější dotazy, které v Dostupném advokátovi řešíme při darování nemovitosti v manželství.