Certifikovaná desinfekce chrání proti koronaviru tři týdny

Moderní desinfekce na bázi polymerů likviduje viry, bakterie a také plísně i houby minimálně 21 dnů od nanesení. Aplikuje se ve formě aerosolu na stěny, podlahy, stropy i veškeré vybavení. Díky svému skupenství proniká i do nepřístupných koutů.

Certifikovaná desinfekce chrání proti koronaviru tři týdny

Prostředky jako Dezisan Profi můžou fungovat dokonce 40 dnů. Ale bezpečně garantovaných od výrobce je 21 dnů,“ vysvětluje Martin Čížek ze společnosti Facility Special Services. Tato firma například dlouhodobě zajišťuje pravidelné komplexní desinfekce poslanecké sněmovny. Nově si její desinfekční služby objednalo i ministerstvo životního prostředí.

Dlouhodobě působící desinfekce na bázi polymerů vytvářejí na ošetřeném povrchu souvislý mikrofilm, který při kontaktu likviduje viry (tedy i koronavirus), bakterie, zárodky hub a plísní. Protože se nanáší jako aerosol prostřednictvím fumizéru, což je ruční elektrický fukar, dostane se dezinfekce doslova do všech skulin. „Fumizér má dosah 10 metrů, takže se s ním bez potíží dají desinfikovat všechny běžné stropy v panelových domech,“ přibližuje Čížek průběh prací. „Při aplikaci je nutné dodržovat technologický postup, včetně přípravy ošetřovaných ploch. Na 500 čtverečních metrů plus stěny a strop i instalované vybavení potřebujeme zhruba za pět hodin,“ pokračuje.

Ihned po tom, co vláda uzavřela v první vlně provozoven fitness centra, objednal jsem preventivně komplexní desinfekci prostor. Myslím, že to je správná předběžná opatrnost. Nebo odpovědnost, chcete-li,“ vysvětluje provozovat pražského Studia Fighter´s Martin Zavoral, proč se rozhodl objednat desinfekci. V sobotu 14. března ji v jeho tělocvičně lidé z Facility Special Services provedli.

*Úvodní foto: Dlouhodobě působící desinfekci prostor prováděla firma Facility Special Services před březnovou schůzí v poslanecké sněmovně. *Zdroj úvodní foto: archiv Facility Special Services


Mohlo by vás zajímat

Apostille a superlegalizace: Klíčové procesy pro mezinárodní kupce nemovitostí

Apostille a superlegalizace: Klíčové procesy pro mezinárodní kupce nemovitostí

Pokud plánujete nákup nemovitosti v zahraničí, čeká vás podobně jako v případě pořízení nemovitosti u nás proces složený z několika kroků. U koupě domu či bytu v zahraničí musíte ale navíc počítat s překladem a ověřením pravosti důležitých listin, přičemž může být potřebný soudní překlad, apostila nebo superlegalizace. Co si pod těmito pojmy představit?