Chorvatské krásky aneb místa, která byste měli navštívit

Pobřeží Jadranu každoročně přivítá několik desítek tisíc turistů z celého světa. Dovolená v Chorvatsku se může stát nezapomenutelným zážitkem zvláště tehdy, když přesně víte, co vám mohou konkrétní místa nabídnout. Připravili jsme pro vás hitparádu méně známých chorvatských destinací, které však stojí za vidění.

Chorvatské krásky aneb místa, která byste měli navštívit

Město Buje – Istrie

Istrie nenechá nikoho chladným. Jedni ji zbožňují, jiní zatracují. Tento divoký ráz krajiny nemusí pochopitelně vyhovovat všem, nicméně zalíbení zde naleznou milovníci aktivního trávení dovolené i obdivovatelé přírodních krás. Jedno z nejhezčích istrijských městeček je bezpochyby Buje. Ačkoli se nejedná o příliš známou destinaci, o to více bude vyhovovat lidem, kteří si chtějí na své letní dovolené odpočinout od všudypřítomného ruchu a starostí. Městečko, které se nachází v severozápadní části Istrijského poloostrova mezi řekou Mirnou a Dragonje obývá přibližně 5300 obyvatel. Kromě vinic a olivových hájů zde naleznete také několik zajímavých historických památek a především spoustu vyhlášených restaurací a typických chorvatských taveren. Ubytovat se můžete v apartmánech nebo přímo u místních v soukromí. Konkrétní apartmán, dům nebo vilku si můžete dokonce zarezervovat prostřednictvím internetu.

Okouzlující Poreč a Pula

Poreč je přístavním městem, ve kterém na vás čeká spousta netradičních zážitků. Nejen, že si zde přijdou na své rybáři a milovníci potápění, ale také ti, kteří rádi poznávají historické souvislosti místa. V případě, že se v Poreči ubytujete, nezapomeňte navštívit okouzlující ostrůvek Sveti Nikola, který je s městem propojen pravidelnou lodní dopravou. Pokud prahnete po něčem přeci jen živějším a větším, ubytujte se v největším istrijském letovisku Pula. V centru letoviska naleznete celou škálu pozoruhodných historických památek, mezi které patří třeba překrásný římský amfiteátr nebo megalomanské koloseum.


Mohlo by vás zajímat

Home office a jeho dopad na sousedské vztahy

Home office a jeho dopad na sousedské vztahy

Popularita home office neboli práce na dálku rok od roku roste. Z průzkumu Hospodářské komory ČR, který proběhl v minulém roce, ostatně vyplynulo, že home office alespoň několik dnů v měsíci umožňuje 93 % zaměstnavatelů. Jaký vliv má home office na sousedské a rodinné vztahy a jak na problematiku práce z domova nahlíží zákon?