Dotace pro SVJ na snížení energetické náročnosti ve výši několika milionů

Náklady na energie neustále rostou a nejefektivnější cestou, jak uspořit za provoz bytového domu, je jeho energetická optimalizace. Té lze dosáhnout pomocí zateplení stěn, výměny oken a změny zdroje vytápění za nízkonákladový. Na vše zmíněné je možné získat dotace v řádu milionů Kč.

Dotace pro SVJ na snížení energetické náročnosti ve výši několika milionů

Obr.1 – Řešený dům v Pardubicích, kde jsme zajistili dotaci 3,392 milionů Kč.

Ceny energií stoupají se zateplením neotálejte

Ať už se podíváte na vývoj cen elektřiny nebo plynu, jejich trajektorie neustále stoupá. Jediným východiskem, jak zajistit, aby náklady na provoz bytového domu nebyly časem astronomické, je kvalitní energetická optimalizace.

S naší 20letou zkušeností v projekční a energetické praxi, dokážeme přesně určit, jaká opatření pro daný objekt budou nejefektivnější a budou mít zároveň co nejrychlejší návratnost. Navrhneme, jak přesně dům zateplit co se týká stěn, stropů, podlah nebo výměny oken. Určíme, jaký zdroj vytápění bude nejefektivnější a pro vše zmíněné zajistíme dotaci ve výši několika milionů Kč. Machač Obr.2 – Ing. Matěj Machač – vedoucí projekční kanceláře Projekce Machač.

Kolik stojí zajištění dotace?

Naše ceny jsou velice příznivé, jelikož si nebereme provize z výše dotace, ale za reálně odpracované hodiny na daném projektu. V týmu máme architekty, kteří dokážou navrhnout fasádu objektu tak, aby se zvýšila jeho hodnota už kvůli samotnému vzhledu. Zpracujeme energetický posudek, projektovou dokumentaci a vyřídíme stavební povolení.

Zde si můžete přečíst článek, kde popisujeme konkrétní projekty, pro které jsme zajistili dotace ve výši přesahující 3 miliony Kč: https://www.projekcemachac.cz/clanky/dotace-pro-bytove-domy/

Plán oprav ujasní, co daná nemovitost potřebuje nejdříve

Zároveň můžeme zajistit i plán oprav pro daný objekt. Zhodnotíme jeho stav a určíme, které závady jsou nejpalčivější a jak postupovat v rámci jejich nápravy. Díky tomuto plánu oprav se vám bude na schůzích lépe komunikovat, jelikož budete mít nezávislý a vysoce odborný posudek, jaké opravy jsou nejnutnější. Více se dozvíte v tomto článku https://www.projekcemachac.cz/clanky/svj-spolecenstvi-vlastniku-jednotek-a-jejich-plan-oprav/

Plán oprav Obr. 3 – Plán oprav, který znázorňuje pořadí od nejdůležitějších oprav a výši jednotlivých nákladů.

V případě zájmu nás kontaktujte jakýmkoliv způsobem:

Ing. Matěj Machač

www.projekcemachac.cz

machac@projekcemachac.cz

+420 732 861 769

Zdroj obrázků: Projekce Machač

______________________________________________________________________ CO VŠE MŮŽETE SE SOUSEDÉ.CZ ZÍSKAT:


Mohlo by vás zajímat

Velká rekonstrukce či renovace bez stresu a starostí? Ono to jde.

Velká rekonstrukce či renovace bez stresu a starostí? Ono to jde.

Každá velká oprava v bytovém domě se lehce stane noční můrou a zlým snem výborů SVJ a správců bytových domů. Znamená totiž velké množství práce a času spojeného s hledáním dodavatelů, hlídáním financí, přesvědčováním majitelů bytů atd. A co teprve ta administrativní zátěž! Není divu, že často výbory tyto akce odkládají, až už není vyhnutí. Máme pro vás pár praktických tipů, jak vše zvládnout bez zásadních komplikací a ušetřit čas, nervy i peníze.