Jak předcházet škůdcům?

Jak předcházet švábům, štěnicím nebo hlodavcům? Občas je to spíš o náhodě, ale přesto pro vás máme několik tipů, jak minimalizovat riziko škůdců u vás v bytě.

Jak předcházet škůdcům?

Lidé, kteří využili služeb deratizátorů, nosí ve společnosti určité stigma nečistoty. Přitom škůdci kolikrát nemají s vaší osobní hygienou nic moc společného. Taková myška se vám dostane do sklepa, ať už ho máte čistý nebo ne. Stejné to je s dezinsekcí, která hubí hlavně hmyz. Štěnici si můžete přinést domů třeba z MHD nebo procházky se psem a nezáleží, jestli se váš domov blyští od podlahy po strop. Jak ale takovým nezvaným hostům předcházet?

Prevence proti štěnicím a švábům

Tito broučci se rádi schovávají v různých skulinkách. Je ale možné se nějak bránit? Existuje několik kroků pro minimalizaci rizika, že si štěnice odnesete domů.

V hotelu

  • Běžte přímo do koupelny, kam odložíte svoje zavazadla.
  • Můžete preventivně postříkat pokoj sprejem proti lezoucímu hmyzu.
  • Zkontrolujte svoji postel – sundejte ložní prádlo a zkontrolujte prostor pod matrací a čelem postele. Hledejte skvrny od krve a černé tečky připomínající plíseň.
  • Zavazadla nenechávejte na zemi a zabalte je do plastové folie – štěnice cestují z místnosti do místnosti.

** V domě**

  • Svoje zavazadlo nechte v koupelně nebo v garáži – štěnice a švábi nemají rádi hladké povrchy a vy je tak odhalíte lépe než na koberci.
  • Všechno své oblečení ihned po návratu vyperte.
  • Pořádně vysajte, a hlavně vysavač důkladně vyprázdněte.
  • Utěsněte všechny skulinky, skrz které by mohl brouk přilézt.
  • Pravidelně vyklízejte kuchyň a zbavujte se potravinového odpadu.
  • Zbavte se různého domácího harampádí jako jsou nepoužívané kartony, nebo staré oblečení, jde totiž o výborná místa pro úkryt švábů.

Jak na myši a potkany?

Hlodavci rádi kousají do tepelné izolace domů. A to se pak majitel domu pořádně plácne přes kapsu. Žádná izolace proti nim není odolná, dostanou se dokonce i do desek z extrudovaného skla. Jak ale hlodavcům zabránit ve vstupu do bytu? Nejlepší je prevence.

  • Zabraňte hlodavcům vstup do objektu. Zkontrolujte veškeré skuliny, kterými by se zvířátka mohla protáhnout. Buďte opravdu důkladní, myš se protáhne i škvírou o velikosti 1 centimetru.
  • Nikde nenechávejte zbytky potravin.
  • Pořiďte si kočku, ta vám bude každé ráno hrdě nosit malé hlodavce na práh.

Zavolejte deratizátora!

Někdy ani prevence nepomůže a vy si musíte zavolat deratizátora. Společnost JM Deratizace zajišťuje účelovou i preventivní deratizaci a monitoring škůdců. Zbaví vás krys, potkanů, myší, brouků nebo třeba holubů. Mimo deratizaci dělají také desinfekci proti Covidu 19, která v místnostech zničí veškeré viry a bakterie.

Více o JM Deratizace, s.r.o.

Přečtěte si také:

Jak bojovat proti škůdcům?

Zdroj foto: Pixabay.com


Mohlo by vás zajímat

Darování nemovitosti mezi manželi

Darování nemovitosti mezi manželi

Co mám dělat, když chci manželce věnovat nemovitost, ale máme společné jmění manželů (SJM)? Dá se převod nemovitosti rozdělit mezi manžela a děti? A co když mi chtějí rodiče darovat byt tak, aby patřil jen mně? V tomto článku odpovídáme na nejčastější dotazy, které v Dostupném advokátovi řešíme při darování nemovitosti v manželství.

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Máte ve vašem domě nainstalovaný již mnoho let starý zamykací systém? Pak je načase zamyslet se nad jeho výměnou. I když je váš současný zámkový systém nadále funkční, jeho včasná výměna je investicí do výrazného zvýšení bezpečnosti všech obyvatel domu, jejich majetku i majetku a vybavení ve společných prostorách.

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Pěkná moderní domácnost, která vás energeticky nezruinuje – to je přání snad každého investora. Situace kolem elektřiny a plynu, nejisté výše splátek za hypoteční úvěry a zdražování neustále zvyšují nároky na hospodárný provoz budoucího obydlí. Naštěstí vám návrhy domů ve 3D pomohou najít praktická technická řešení. Také díky nim předejdete problémům, které mohou stavbu nečekaně prodražit. Proto nešetřete na plánování, ale naopak do něj investujte.