Jak zařídit výměnu oken v bytovém domě

Zařídit kompletní výměnu oken v bytovém domě není problém. Je potřeba zvolit spolehlivého výrobce, který okna dodá. Ideálně se s výrobcem domluvit na přesném typu oken, materiálu, počtu a velikosti oken apod. Obecně platí, že když se nebude měnit velikost oken, nejspíše ani nebude potřeba řešit stavební povolení. Ale to s vámi určitě probere i zkušený dodavatel oken.

Jak zařídit výměnu oken v bytovém domě

Rozhodně se domluvte s dodavatelem oken na tom, že provede i odbornou montáž. Ta bude probíhat postupně, na což se musí připravit i nájemníci. V praxi to vypadá tak, že v daný den přijedou montéři, odmontují stará okna, která odvezou, a ve stejný den začnou montovat i nová okna. Výměna oken v jednom bytě by měla zabrat zhruba jeden až dva dny podle počtu oken.

TIP: Při výměně oken zvažte rovnou i pořízení a instalaci vhodných doplňků pro okna.

Jak se mají nájemníci na výměnu oken připravit

Výměna oken s sebou nese docela dost nepořádku, prachu a vůbec se jedná o práci, kdy byt dostane zabrat. Je potřeba od oken odsunout nábytek a ten společně s podlahou i něčím zakrýt. I když po sobě řemeslníci nahrubo uklidí, stejně pak čeká nájemníky úklid všech prostor, kde se budou okna měnit. Není to nic příjemného, ale když chcete nová okna, jinak to nejde.

obrázek

Když budete objednávat nová okna pro celý bytový dům, určitě jste schopni se domluvit na nižší ceně, než kdyby si každý nájemník objednával okna sám na sebe. To už však záleží na osobní domluvě s konkrétním dodavatelem. Určitě je nejlepší oslovit českého výrobce, který kromě webových stránek provozuje i kamenné prodejny, kam můžete zajít.

TIP: Uvažujete nad pořízením plastových oken? Přečtěte si, jakým chybám se vyhnout při jejich výběru.

Více o Svět oken

Zdroj obrázků: Svět oken


Mohlo by vás zajímat

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Vyměňte zamykací systém za nový a bezpečnější

Máte ve vašem domě nainstalovaný již mnoho let starý zamykací systém? Pak je načase zamyslet se nad jeho výměnou. I když je váš současný zámkový systém nadále funkční, jeho včasná výměna je investicí do výrazného zvýšení bezpečnosti všech obyvatel domu, jejich majetku i majetku a vybavení ve společných prostorách.

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Návrhy domů - jak vám zlevní bydlení

Pěkná moderní domácnost, která vás energeticky nezruinuje – to je přání snad každého investora. Situace kolem elektřiny a plynu, nejisté výše splátek za hypoteční úvěry a zdražování neustále zvyšují nároky na hospodárný provoz budoucího obydlí. Naštěstí vám návrhy domů ve 3D pomohou najít praktická technická řešení. Také díky nim předejdete problémům, které mohou stavbu nečekaně prodražit. Proto nešetřete na plánování, ale naopak do něj investujte.

Venkovní terasa, tipy a triky

Venkovní terasa, tipy a triky

Plánujete nebo máte venkovní terasu? Co by na ní nemělo chybět? Venkovní terasa je ideálním místem pro odpočinek, relaxaci a setkávání s rodinou a přáteli. Je to prostor, kde si můžete vychutnat příjemné počasí a přitom zůstat v pohodlí svého domova. Vytvořte si dokonalou venkovní terasu, která bude sloužit jako oáza klidu a pohody pod širým nebem.