Nový nábytek jen na splátky? Vyzkoušejte odloženou platbu

V kamenných prodejnách i e-shopech dnes můžete na splátky nakoupit prakticky cokoliv. Ne vždy se vám to ale vyplatí. Naučte se číst mezi řádky na první pohled výhodných podmínek a zjistěte, kdy je výhodnější využít alternativní možnosti nákupu.

Nový nábytek jen na splátky? Vyzkoušejte odloženou platbu

Nákup na splátky je na první pohled snadnou cestou, jak si pořídit do domácnosti nové spotřebiče, elektroniku nebo nábytek. Nemusíte předkládat žádná potvrzení a podmínkami jsou zpravidla jen plnoletost, trvalý pobyt v ČR a pravidelný příjem. Nenechte se však zmýlit. Smlouvu o nákupu na splátky neuzavíráte s vaším oblíbeným obchodem, nýbrž s úvěrovou společností, se kterou má prodejce smlouvu.

Neuvážený nákup se vám prodraží

Úroky a nečitelné podmínky. Tak by se dala shrnout největší rizika nákupu na splátky. Celá řada tuzemských e-shopů sice nabízí nákup na splátky bez navýšení, vždy si ale pečlivě projděte smlouvu. Zaměřte se na počet a výši splátek, možnost předčasného splacení a hlavně samotné podmínky. Ty totiž často zahrnují nemalé sankce za opožděnou splátku a další poplatky, jako je pojištění proti neschopnosti splácet a podobně. Ve finále se cena nákupu může vyšplhat poměrně vysoko. Proto je pro vás před podpisem klíčová sazba RPSN, což je roční procentní sazba nákladů na poskytnutý úvěr. Na splátky tak nakupujte opravdu jen v případech, kdy je to nezbytně nutné, a dobu splácení si sjednávejte na co nejkratší dobu.

Nakupte nyní, zaplaťte za 14 dní

Malé i velké e-shopy pomalu začínají zákazníkům nabízet i alternativu v podobě odložené platby. Zboží do 5 000 Kč takhle můžete nakoupit prakticky ihned, ale zaplatit za něj stačí až za 14 dní. Celá služba je navíc zdarma a bez poplatků. Hodit se může nejen ve chvíli, kdy se vám před výplatou rozbije pračka. Je to zároveň pohodlný způsob, jak si výrobek vyzkoušet ještě před tím, než ho zaplatíte. Můžete tak dát sbohem zdlouhavému vracení nepadnoucího zboží, ať už jsou to boty, domácí spotřebiče nebo elektronika.

Nákup s odloženou platbou je stejně jednoduchý a rychlý jako běžná objednávka. Stačí si vybrat e-shop, který tuto službu nabízí. Není třeba nic sjednávat ani podepisovat. V košíku jen zvolíte možnost „Odložená platba MALL Pay“ a projdete krátkým SMS ověřením. Objednávka vám přijde jako obvykle s tím rozdílem, že nezaplatíte ani korunu. MALL Pay pak své klienty vždy s předstihem skrze SMS zprávu a e-mail upozorní na blížící se dobu splatnosti. Vše také najdete přehledně zobrazené v klientské zóně MALL Pay, kde si navíc můžete prodloužit záruku nebo využít další doplňkové služby.

Zdroj foto: Igor Miske on Unsplash


Mohlo by vás zajímat

Apostille a superlegalizace: Klíčové procesy pro mezinárodní kupce nemovitostí

Apostille a superlegalizace: Klíčové procesy pro mezinárodní kupce nemovitostí

Pokud plánujete nákup nemovitosti v zahraničí, čeká vás podobně jako v případě pořízení nemovitosti u nás proces složený z několika kroků. U koupě domu či bytu v zahraničí musíte ale navíc počítat s překladem a ověřením pravosti důležitých listin, přičemž může být potřebný soudní překlad, apostila nebo superlegalizace. Co si pod těmito pojmy představit?