Soused je šikula

Život v bytovce či paneláku nám dává k dispozici velké množství sousedů. Některé potkáváme rádi, před jinými se schováváme na schodišti... Mého souseda bych přála vám všem!

Soused je šikula

Dnes odpoledne jsem se jako každý den chystala s dcerkou ven na procházku. Konečně vysvitlo sluníčko, a tak jsem se těšila, že nebudu kočárkem projíždět kaluže na okolních cestách, ale že projedu vše suchou nohou a nevrátíme se domů s nánosem bláta na botách i nohavicích.

Natěšená jsem zvládla oblékání nás obou v rekordním čase a pospíchala po schodech, ať už si můžeme užít čerstvý vzduch a sluníčko. Prohrnula jsem se v kočárkárně návalem odložených sáněk, rozbitých odrážedel a lopat na sníh, abych si vyvezla svůj zablácený kočárek. Posadila jsem do něj dcerku, připevnila tašku s potřebnými věcmi a vykročila s úsměvem.

Ten mě opustil hned po pár metrech, když jsem zjistila, že jízda neodpovídá standardu. Začala jsem přemýšlet, kde může být problém. Že by vrstva bláta na některé z pneumatik nestihla odpadnout a nyní ztěžovala jízdu? Po bližším prozkoumání kočárku jsem zjistila, že jedno kolečko je téměř vyfouklé. Žádný problém, říkám si, a zdravím souseda, který se právě vrací z práce. Prohodila jsem s ním pár slov o počasí, a začala jsem pumpovat měkkou duši.

Soused nezahálel a nabídl se, že mi duši nejdřív zkontroluje, abych nemusela pumpovat každou chvíli po celou dobu procházky. Odmontoval kolečko, sundal pneumatiku, duši si odnesl do předsíně a celou dobu komentoval, co dělá, což velice bavilo mou dcerku, takže pro ni se tato porucha kočárku stala příjemným zpestřením dne. Při kontrole duše soused zjistil, že je prasklá na více místech a hned se nabídl, že nemá smysl, abych to doma lepila sama, ale že se podívá, že určitě má někde po svých dětech ještě pár kočárkových duší, jelikož zrovna nedávno jednu dával jinému sousedovi.

Během chvilky novou duši našel, nainstaloval a nafoukl. Navíc se nabídl, že původní duši mi zalepí, abych si ji mohla vozit jako erární pro případ defektu na cestách.

Naše procházka tedy mohla začít. Úsměv mě nyní neopustil ani po pár metrech, navíc mě hřálo sluníčko a dobrý pocit, že i v dnešní době se najde člověk, který sám od sebe nabídne pomoc. Takového souseda bych přála každému!

A jaké sousedy máte vy?


Mohlo by vás zajímat

Apostille a superlegalizace: Klíčové procesy pro mezinárodní kupce nemovitostí

Apostille a superlegalizace: Klíčové procesy pro mezinárodní kupce nemovitostí

Pokud plánujete nákup nemovitosti v zahraničí, čeká vás podobně jako v případě pořízení nemovitosti u nás proces složený z několika kroků. U koupě domu či bytu v zahraničí musíte ale navíc počítat s překladem a ověřením pravosti důležitých listin, přičemž může být potřebný soudní překlad, apostila nebo superlegalizace. Co si pod těmito pojmy představit?