Velikonoce jsou za rohem! Za beraním rohem?

Oslavy Velikonoc jsou teprve před námi a každý se těší na čtyři dny volna, zakončené pondělní pomlázkou. V Třeboradicích se bude letos slavit již podruhé. Sousedské třeboradické Velikonoce tam proběhly minulou sobotu.

Velikonoce jsou za rohem! Za beraním rohem?

Na severovýchodním konci Prahy leží městská část zvaná Třeboradice. Kdybyste ji někdy navštívili, vůbec by vás nenapadlo, že jste ještě v Praze. Připomíná spíš malebnou vesničku, kde se sousedé znají a zdraví a společně organizují různé oslavy během roku (samozřejmostí je jarní masopust nebo podzimní posvícení). V sobotu 8. dubna se zde slavily Velikonoce.

Akce se konala na malém prostranství u třeboradického kostela. Hned u vstupu nás vítali všichni s úsměvem a dobrým slovem. Kdo měl hlad nebo chuť, mohl ochutnat různé velikonoční pečivo podle receptů Magdaleny Dobromily Rettigové. Žízeň a zimu jsme zaháněli teplými nápoji. Na různých místech v areálu byla pestrá velikonoční výzdoba, kterou tvořily děti z okolí (školkou i školou povinní). Na chodníčku posedávaly plyšové slepičky, které zaujaly nejenom děti, ale i psy návštěvníků… Avšak jen do doby, než zahlédli živého berana s ovečkou a jehňátkem! Tomu říkám velikonoční beránek, jak se patří!

Kolem kostela se prošlo k většímu plácku, kde byly vyrovnané židle pro malé i velké diváky a na všechny čekal naplánovaný program. Pohádky, tanec se psy, tombola a na konci dne pěvecké vystoupení dětí z místní mateřské školy, při kterém děti navíc vynesly Morenu a rozloučily se tak s paní Zimou a přivítaly jaro.

Sluníčko se nám sice celé odpoledne spíše vyhýbalo, ale návštěvníkům to nevadilo. Všichni si užívali milé setkání s ostatními sousedy, radovali se z nadšení dětí a pochutnávali si na velikonočních dobrotách.

Jak se slaví Velikonoce ve vašem sousedství? Pořádáte podobné akce? Nebo něco úplně jiného? Pošlete nám své tipy! Diskutovat můžete v komentářích pod článkem.

Přejeme vám veselé Velikonoce!

(Foto: redakce)


Mohlo by vás zajímat

Home office a jeho dopad na sousedské vztahy

Home office a jeho dopad na sousedské vztahy

Popularita home office neboli práce na dálku rok od roku roste. Z průzkumu Hospodářské komory ČR, který proběhl v minulém roce, ostatně vyplynulo, že home office alespoň několik dnů v měsíci umožňuje 93 % zaměstnavatelů. Jaký vliv má home office na sousedské a rodinné vztahy a jak na problematiku práce z domova nahlíží zákon?