Webinář: Metodika realizace společných komínů při výměně plynových spotřebičů v bytových domech

Téma: Metodika realizace společných komínů při výměně plynových spotřebičů v bytových domech

Webinář: Metodika realizace společných komínů při výměně plynových spotřebičů v bytových domech

Téma: Metodika realizace společných komínů při výměně plynových spotřebičů v bytových domech

Pořadatel: SousedeCZ s.r.o.

Přednášející: Ing. Valtr Sodomka

Den: středa 15. 2. 2023

V čase: 17:30 - 18:00

Kde: Online


Vážení předsedové, členové výboru, přátelé,

portál sousedé.cz si pro Vás připravil další ze série vzdělávacích webinářů společně se svými odbornými experty na nejrůznější témata týkající se vedení a správy SVJ.

Dalším tématem které jsme připravili v letošním roce je „METODIKA REALIZACE SPOLEČNÝCH KOMÍNŮ PŘI VÝMĚNĚ PLYNOVÝCH SPOTŘEBIČŮ V BYTOVÝCH DOMECH“ toto téma jsme pro Vás připravili s Komínovou asociací APOKS. Jejich přednáška Vám přinese jasný postup na specifické téma výměny plynových spotřebičů s přímým dopadem na problematiku komínů. Tématem Vás provede Ing. Valtr Sodomka s více jak 30ti letou praxí v oboru spalinových cest.

Agenda webináře:

  • proč je výměna spotřebičů nutná a jaké podklady je třeba shromáždit pro rozhodování výboru a pro shromáždění vlastníků?
  • lze stávající komín použít i pro nové spotřebiče?
  • základní varianty řešení v případě, že stávající komín nevyhovuje
  • ideální průběh přípravy stavby
  • popis realizace, a to od projektu, výběru zhotovitele až po samotnou stavbu
  • po dokončení, aneb provozní povinnosti vlastníka související s uvedením do provozu a následnými kontrolami
  • dotazy posluchačů

Webinář je určen výborům, správcům, členům SVJ, kteří chtějí mít jasno na které kroky se soustředit před realizací výměny plynových spotřebičů a dopady pro komíny v domě.

Pro účast na webináři se prosím registrujte přes přihlašovací formulář do 14. 2. 2023 do 24:00 hod.

Pokud máte již nyní dotazy, nebo vás napadl námět na další webinář oslovte nás na emailu: zlata.botero@sousede.cz

Na vaši účast se těší za tým sousedé.cz Zlata Botero Vašková a Ing. Valtr Sodomka.


Medailonek o přednášejícím:

Ing. Valtr Sodomka působí v oblasti spalinových cest již více než 30 let. Je energetickým specialistou, revizním technikem spalinových cest a soudním znalcem. V posledních letech se zaměřuje především na energetické poradenství a odbornou výuku. Je zaměstnancem firmy MESSY s.r.o., která se zaměřuje na systémové řešení odvodu spalin, a to zejména v potenciálně rizikových realizacích. Byl spoluautorem publikace vydané k danému tématu v roce 2021.

Medailonek o společnosti:

APOKS – asociace pro optimalizaci komínů a spalování, je poradenská a výuková organizace, zabývající zdroji energie vzniklé spalováním a odvodem jejich zplodin s minimalizací znečištění ovzduší. Cílem APOKS je zvýšit povědomí veřejnosti o správném způsobu vytápění, návrhu a údržbě vytápěcích soustav či vhodných typech paliv. Projekt podpořili: Český plynárenský svaz, Centrum pasivního domu a společnosti ALMEVA EAST EUROPE, SCHIEDEL, BUDERUS a BOSCH Termotechnika

Na tržišti portálu sousede.cz APOKS - Komínová asociace z.s. a jeho služby najdete ZDE


Mohlo by vás zajímat

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Čisticí rohože usnadní úklid bytových domů

Ve velkých městech nachází svůj domov většina mladých lidí, ale i řada rodin a seniorů v různě velkých bytech v centru, častěji pak v panelácích na okraji. Bytové domy nejsou výjimkou ani v malých městech a na vesnicích. Je jedno, zda lidé byt vlastní, nebo jsou v pronájmu. V domě nejsou sami a se svými sousedy mají společné prostory, o které se musí starat. A tady může někdy nastat kámen úrazu. Jaké existují možnosti úklidu společných prostor?

Moderní řešení detekce úniku plynu v bytových jednotkách

Moderní řešení detekce úniku plynu v bytových jednotkách

Přestože v České republice žádný zákon nenařizuje povinnost detekovat nebezpečné plyny v domácnostech, je instalace detektorů důrazně doporučována. Obzvláště pak v bytových domech představuje únik plynu riziko nejen pro obyvatele dané bytové jednotky, ale celého domu.

Domy s vlastní kotelnou mohou ušetřit desítky tisíc na DPH. Mnoho domů o tom neví, nebo se bojí změny?

Domy s vlastní kotelnou mohou ušetřit desítky tisíc na DPH. Mnoho domů o tom neví, nebo se bojí změny?

Teplo je již řadu let zařazeno ve snížené sazbě DPH 10 % resp. 12 % od roku 2024, naproti tomu plyn a elektřina nakoupené samostatně jsou v základní sazbě 21 %. Všechny centrálně vytápěné domy nakupují vytápění a teplou vodu s nižší sazbou DPH než bytové domy s vlastní kotelnou, které si nakupují plyn či elektřinu sami. Může váš dům také ušetřit?