Chcete porazit inflaci? Vydělávejte na nemovitostech, začít můžete od 2500 Kč

Znáte ten pocit, kdy vám na účet jen tak chodí peníze a vy se o nic nestaráte? Ne? Tak to patříte mezi většinu lidí v Česku, ale právě teď to můžete změnit.

Chcete porazit inflaci? Vydělávejte na nemovitostech, začít můžete od 2500 Kč

Milí čtenáři, tento článek je určen nejen statutárním zástupcům, ale také všem vlastníkům bytových jednotek, kteří by rádi vlastnili více nemovitostí, ale již nemají pár milionů v kapse, které by mohli uvolnit ze svých rozpočtů. Protože vám v rámci vzdělávání v nových trendech v oblastech nemovitostního trhu přinášíme různé novinky na trhu, přišlo nám zajímavé s vámi nasdílet i téma crowd-owningu. Nevíte o čem je řeč? Pak pokračujte v četbě dál.

Konečně k nám totiž dorazil trend mikroinvestic. Nově vám tak stačí měsíčně pár tisícovek na to, abyste mohli vydělávat na nájmech a cenách nemovitostí, které v celém světě žene nahoru inflace.

Mikroinvestice jsou populární v celém světě. Nejen na západ od nás, ale třeba i v zemích středního východu jako je Dubaj nebo Katar. A má to svůj důvod. Investice do nemovitostí je jednou z nejlepších obran proti inflaci, protože vám přinese poměrně vysoké a hlavně stabilní zhodnocení. Je to zlatá střední cesta mezi aktivním investováním např. do akcií a pasivním spořením peněz. Ne každý má ale po ruce několik milionů a brát si vysoké hypotéky je v dobách vysokých úrokových sazeb silně nevýhodné.

Vlastníkem za pár tisíc

Odpovědí je trend mikroinvesic neboli crowd-owningu, které v Česku momentálně nabízí jediná společnost: InvestBay. Funguje to jednoduše. Měsíčně nebo jednorázově investujete finanční částku podle svých preferencí a stáváte se tak spolumajitelem nemovitosti. O všechno ostatní se stará InvestBay. Vy můžete v klidu složit ruce do klína, čekat na peníze z prodeje a mezitím inkasovat příjem z nájmu. Celkový zisk se dělí spravedlivým dílem mezi všechny investory, kterých mohou být stovky až tisíce. Čím víc investujete, tím víc získáte. Nemovitosti vybírají realitní experti tak, aby se investice všem vyplatila. A bezpečnost zajišťuje tzv. Agent pro zajištění, nezávislá advokátní kancelář, který zastupuje zájmy jednotlivých investorů a má právo nemovitost zastavit.

Bezpečné a bezstarostné příjmy

“Crown-owning je ve světě oblíbený hlavně proto, jak málo je s ním starostí,” vysvětluje spoluzakladatel InvestBay Lukáš Přikryl. Stačí posílat peníze do vybraného projektu a užívat si výnosy. Nejde samozřejmě o zhodnocení ve stovkách procent. Takové je totiž většinou nereálné nebo extrémně rizikové. V případě mikroinvestic podstupujete stejná rizika jako při investování do celé nemovitosti, jen jako podílník. Tím pádem se dělí váš celkový výnos, ale i celkové riziko, protože do projektu nemusíte vkládat miliony.

“Mikroinvestice do nemovitostí jsou tady primárně pro lidi, kteří chtějí vydělávat, ale zároveň i klidně spát. Prostě preferují stabilní a dlouhodobou investici,” dodává Přikryl.

Pozor na vlastní bydlení

Pokud už nějakou nemovitost vlastníte a bydlíte v ní, možná vás napadne, že crowd-owning nepotřebujete, protože už máte zainvestováno. Tady ale zbystřete. Osobní vlastnictví je sice finanční výhra, ale neplyne vám z ní žádný disponibilní příjem.

Jednoduše řečeno: Váš byt nebo dům sice může stoupat na hodnotě, ale dokud ho neprodáte, žádné peníze z něj nemáte. U mikroinvestic vás naopak InvestBay vyplácí průběžně s tím, že největší část návratnosti spadá zpravidla na poslední rok investice (po prodeji nemovitosti, kdy se zhodnotí její hodnota). Některé apartmány navíc spoluvlastníkům nabízejí zajímavé slevy na pobyt.

Jak vydělávat na luxusních resortech

InvestBay aktuálně nabízí dva projekty: Exclusive Green Resort Zelena Punta v Chorvatsku a Royal Marbella Golf Resort ve Španělsku. První s odhadovaným ročním zhodnocením 8,2%, druhý 8,44%. Jde o čistý výnos po odečtení všech poplatků a procenta zahrnují i očekávané zhodnocení po prodeji. Roční návratnost tak není pravidelná, ale může kolísat.

InvestBay na svých stránkách každý projekt transparentně popisuje do nejmenších detailů. Nejlíp proto uděláte, když si je prohlédnete sami. Rozhodnutí, jestli se za pár tisícovek měsíčně stát majitelem luxusního apartmánového resortu v zahraničí, je nakonec jen na vás.

Zdroj foto: pixabay.com ______________________________________________________________________ CO VŠE MŮŽETE SE SOUSEDÉ.CZ ZÍSKAT:


Mohlo by vás zajímat